Vissza a tartalomjegyzékhez


Schumi: Miért ne nyerhetnék

A július 11-i silverstone-i lábtörése után a hétvégi sepangi Forma-1-es világbajnoki futamon visszatérő német Michael Schumacher úgy érzi, hogy komoly esélye van a verseny megnyerésére.
- Miért ne nyerhetnék? Bár az erőnlétem még nem tökéletes, a formámmal nincs semmi gond - nyilatkozta a Ferrari pilótája. - Egyelőre nem tudok futni és kerékpározás közben nagyon kell figyelnem arra, hogy ne terheljem túl a jobb lábamat, de a vezetés nem okoz gondot. Ha mégis elkezd fájni a lábam, akkor kiállok és kész.
Schumacher csütörtökön sikerrel teljesítette a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) tesztjét, amit a sérülés után visszatérő versenyzőknek kötelező jelleggel meg kell csinálniuk. A 30 éves sportoló Sid Watkins, a FIA orvosa előtt 3.9 másodperc alatt szállt ki a versenyautóból. A szintidő 5 másodperc. A német sportoló a szünet nélkül szakadó esőben kipróbálta a sepangi pályát, melyen idén rendeznek először Forma-1-es világbajnoki futamot.
- Nem lesz könnyű végigmenni a versenyen. A legtöbb gondot az eső okozhatja. Talán szerencsésebb lett volna egy másik időpontot találni a Malajziai Nagydíj számára.