Vissza a tartalomjegyzékhez


Remélem az antiszemiták nem hagyják Ciprust nyerni

Írásban kért elnézést az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) vezetőitől Jean Talasnikov, az izraeli válogatott játékosa, aki egy interjú során antiszemitának nevezte az osztrák labdarúgókat és a szövetség vezetőit.
„Remélem ezek az antiszemiták nem hagyják Ciprust nyerni csak azért, hogy mi kiessünk” - nyilatkozta Talasnikov az egyik izraeli televíziós csatornának.
A játékos arra utalt, hogy a 7. európai selejtezőcsoportban az utolsó forduló előtt Spanyolország első helye már biztos, a második, pótselejtezőt - vagy szerencsés esetben továbbjutást - jelentő pozícióért azonban még Izrael és Ciprus harcol.
A ciprusiak Ausztriában, az izraeliek Spanyolországban lépnek pályára október 10-én.
„Nyilatkozatomat félreértették, nem akartam megbántani az osztrákokat. Ha valaki megsértődött, attól ezúton szeretnék elnézést kérni” - írta levelében Talasnikov.
„Mi lezártnak tekintjük az ügyet, a játékos elnézést kért, így minden rendben van - mondta Wolfgang Gramann, az ÖFB sajtófőnöke. - Izraellel mindig nagyon jó, baráti kapcsolatban voltunk, és ez így lesz a jövőben is.” Az izraeli szövetség nem ennyire elnéző a labdarúgóval szemben: Talasnikovot kizárták a válogatottból, és fegyelmi eljárást indítottak ellene, melynek végén akár féléves eltiltást is kaphat. (APA)