Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Häkkinen elfékezte magát

Heinz-Harald Frentzen nyerte a 150. alkalommal megrendezett Monzai Forma-1-es Nagydíjat. A német pilóta ezzel tíz pontra megközelítette a listavezető párost, Eddie Irvine-t (Ferrari) és Mika Häkkinent (McLaren-Mercedes).


Häkkinen: „Nem sírtam”    Fotó: MTI

„Nagyon örülök a győzelemnek. Szerencsém volt, hiszen Häkkinen abszolút vezető pozícióból esett ki. Alig hittem el, hogy Mika megperdült. Nem tudom, mi történhetett vele, talán nem összpontosított eléggé.”
A futam döntő pillanataként a 30. körben a vezető pozícióban lévő Häkkinen elfékezte magát, és kiesett. Majd mérgében kihajította a kormányt kocsijából, földhöz vágta kesztyűjét, végigvonult az ünneplő olasz tömeg előtt, félrevonult, letérdelt és pályafutása során először elkezdett sírni (lásd a képen).
„Egyedül én vagyok a hibás! A kocsinak semmi baja sem volt, én rontottam. Egyszerűen nem tudok mit mondani. Ennyi a történet” - nyilatkozta a finn, aki bukásával életben tartotta a Stewarthoz távozó Irvine világbajnoki reményeit.
„Häkkinen már kétszer hibázott nagyot az idény során. Ha mesterhármast érne el, az nagyszerű lenne” - hangzott Irvine inkább sportszerűtlen, mintsem őszinte vallomása.
Az idei versenynaptárból már csak három futam van hátra.