Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Bezárta magát a bankrabló

Saját csapdájába esett egy bankrabló az Oregon állambeli Hermingstone-ban. Miután Lucas Winters az egyik bankfiókból sebtében távozott, saját autója fogságába esett. „Szerintünk csak gyorsan át akart öltözni és másik ruhában meglépni, de véletlenül bezárta magát” - nyilatkozta Jerry Roberts főhadnagy. A bank dolgozói elmondták, hogy a vörösinges, fehérkalapos férfi odament az egyik bankpénztároshoz, majd átnyújtott egy írást, melyben pénzt követelt. Mielőtt még a pénztáros bármit is reagálhatott volna, a fegyvertelen gyanúsított magához ragadott egy kis készpénzt, és elmenekült. Körülbelül 40 perccel később Darryl Johnson rendőrtiszt éppen a banktól két háztömbnyire fekvő parkolón sétált keresztül, amikor meghallotta, hogy valaki belülről döngeti a csomagtartót és segítségért könyörög. A bezáródott bankrabló bizonyosan abban reménykedett, hogy nem pont egy rendőr lesz a megmentője. (USA Today)


Jobb kedvű Ausztrálok

Kutatások szerint az ausztrálok - a róluk szóló történetekkel ellentétben - pesszimisták. Az Ausztrál Nemzeti Egyetem nemrégiben nyilvánosságra hozott felmérése szerint lassan múlik az ausztrálok borúlátása. A lakosságnak csak 24 százaléka véli úgy, hogy javul az életszínvonala, míg 34 százalékuk szerint rosszabbodik. Az egy évvel ezelőtti felméréshez képest azonban ezek a számok is biztatóak. Az 1997-ben végzett hasonló felmérés szerint ugyanis az ausztrálok 52 százaléka érezte úgy, hogy életszínvonala romlott. Mindezek mellett a kutatók úgy vélik, az ausztrálokban mégis van valamilyen velük született optimizmus, s ha felszínesen is, megfigyelhető a közhangulat folyamatos javulása. (Reuters)


UFO-nak vélték a légballont

A gyanús dolog - amely miatt egy hat háztömbből álló területet kiürítettek - végül mégsem robbant fel, hanem inkább leeresztett. Hétfőn, az északkelet-omahai postafiók főbejárata előtt vették észre a légballont. Kiderült, hogy a narancssárga tárgy egy leereszkedett időjárásjelző légballon. Kinézete azonban sokak fantáziáját megmozgatta. A műanyag fedő alól kilátszó drótok és egy felirat - „Figyelem, hozzáérni tilos! - a rendőröket annyira megrémítette, hogy azt hitték, bomba. Körülbelül 90 perc leforgása alatt 16 postai dolgozót, egy közeli iskolából pedig 250 diákot és a tanárokat távolították el. A „rettegésnek” akkor lett vége, amikor a hatóságok végre elolvasták a teljes felírást, mely egy címmel végződött: Kansas City, Nemzeti Időjárás Szolgálat. (USA Today)


Hajmeresztő história

Egy Puerto Ricó-i törvényhozó parlamenti felszólalásában üdvözölte ellenzéki képviselőtársa „férfias esztétikum területén elért, szemmel láthatóan kimagasló eredményeit”. Nevezetesen a képviselőtársa fején elterjeszkedő „koponyaprotézist” (értsd: parókát). Jose Nunez egy hevesebb nézeteltérés után szükségét érezte, hogy napirend előtt terjessze a T. Ház elé Caguas William Miranda Marin érdemeit méltató véleményét a legidőtállóbb frizura alkalmazásának területén, „mely készüljön bár poliuretánból vagy szilikonból, egyaránt ellenálló a kosszal, az olajjal, a testváladékokkal szemben, ugyanakkor tökéletes komfortérzetet biztosít viselőjének”. Ami pedig a stabilitását illeti, reméljük, nem potyog le túl gyakran… (Reuters)


A dédnagyi kapása

A 98 éves dédnagymama maga is meglepődött, micsoda horgászképességei vannak. A New Prague-i Agnes Pumper és barátnője, a 82 éves Irene Smith a Mille Lacs tavon szálltak vízre, hogy kifogjanak valamit. „Addig nem szállok ki ebből a csónakból, amíg nem fogok egy halat” - jelentette ki Pumper, ahogy a csónak elhagyta a partot, és hogy elhatározása visszavonhatatlan, azt sétapálcája dobbantásával jelezte. Négy órai drukkolás után Pumper feltekert egy 38 incs (96,1 cm) hosszú, 15 font (6,8 kg) súlyú halat a barátnője, fia és unokája segítségével. „Gyönyörű állat volt” - mesélte izgatottan a dédnagyi, miután szabadon engedték a halat. (USA Today)