Vissza a tartalomjegyzékhez


Todt magyarázza a bizonyítványt

A Forma-1-ben szereplő Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt megvédte az ír Eddie Irvine-t, miután az utóbbi időben sorozatos bírálatok érték. Todt úgy véli: az elmúlt időszakban túl sokan kritizálták Irvine-t, ráadásul a legtöbben alábecsülik képességeit. A monzai tesztekből kiindulva Irvine-nak kell megnyernie a hétvégi Olasz Nagydíjat, és ez közelebb vinné a világbajnoki cím megszerzéséhez is. Az élen jelenleg a tavalyi győztes finn Mika Häkkinen áll hatvan ponttal, második Irvine ötvenkilenc ponttal.
„Sokan nem is tudják, mi mindent köszönhetünk Irvine-nak, főleg azok nem, akik már három éve rá akarnak beszélni, hogy küldjem el a csapattól
- mondta Todt (aki jövőre el is küldi Irvine-t…). - Ha Irvine nincs, akkor Schumacher sem tudott volna ilyen remek eredményeket elérni. Szükség volt valakire, aki saját magát is hajtva a kétszeres világbajnokot egyre jobb teljesítményre ösztönzi.”
A csapatfőnök nevetségesnek tartja azokat a vádakat, melyek szerint nem is igazán örülne Irvine győzelmének. Todt úgy véli: neki az a feladata, hogy a Ferrarit sikerre vigye, mindegy, hogy kivel. Igaz, nem is tagadja, hogy a július 11-i silverstone-i súlyos balesete után még csak lábadozó német világbajnok életvitele közelebb áll hozzá, mint Irvine-é, aki rendszeresen jár diszkóba, s barátnői kizárólag modellek lehetnek. Todt ma már sajnálja, hogy Irvine a Stewarthoz távozva helyet cserél Barrichellóval, de úgy érzi: a válás elkerülhetetlen volt. (dpa)