Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Williams megállította Szelest

Lehet, hogy teljesül Richard Williams álma és két lánya, Venus és Serena játssza a US Open idei döntőjét? Még nem tudni. Ám az biztos, hogy kisebbik lánya, Serena Williams életében először került Grand Slam torna elődöntőjébe, miután 4:6, 6:3, 6:2 arányban búcsúztatta az addig magabiztosan menetelő Szeles Mónikát.

A világranglista negyedik helyezettje, Szeles Mónika a mérkőzés utáni nyilatkozatában úgy vélekedett: eljárt fölötte az idő, és a Venusok és Serenák korszaka kezdődött el.
„Az igazság odaát van - válaszolta Serena Williams. - Jó látni, hogy a sok munka kezdi megteremni gyümölcsét.” A 17 éves Serena Williams a mérkőzés során 15, a torna során 42 ászt ütött. Szintén háromszettes mérkőzésen győzte le a világranglista második helyezettje, az amerikai Lindsay Davenport a francia Mary Pierce-t.
Az eredmény szorosra sikeredett: 6:2, 3:6, 7:5. Pierce nem állt messze a bravúrtól, a jelentések szerint a mérkőzés bizonyos szakaszában élete legjobb formájában játszott. De mégis vesztett. Pedig a harmadik szettben, 5:4-es vezetésnél mérkőzéslabdáért szerválhatott. Végül saját adogatásakor kettőshibát vétett, ezáltal a győzelmet odaajándékozta Davenportnak.
„Nagy lehetőséget szalasztottam el! Igen, dühös voltam és ideges. Olyan szerencsétlenül sikerült minden” - mérgelődött Pierce a mérkőzés után.
„Mindenki ideges lesz akkor, amikor úgy érzi, hogy a győzelemért szervál és veszít. Ilyenkor nem számít semmi. Lehetsz századik vagy első, hapsi vagy nő. Az se számít hányszor éltél át hasonlóan rossz pillanatokat” - nyilatkozta Davenport, a szerencsés.