Vissza a tartalomjegyzékhez


Ronaldo sem elég jó

Careca, a brazil labdarúgás korábbi csillaga szerint egyenesen abszurd dolog Ronaldót Maradonához, Zicóhoz, de legfőképp Peléhez hasonlítani. A közelmúlt csatárkiválósága úgy véli: Ronaldo csak egy jó játékos, semmi több - ismertette az EFE spanyol hírügynökség Careca véleményét kétszer is a világ legjobbjának választott honfitársáról.
Careca a Placar című lapnak azt mondta az olasz Internazionaléban játszó brazil válogatott csatárról, hogy hírnevét nem tudásának, hanem sokkal inkább a reklámiparnak köszönheti. Szerinte Ronaldo csak akkor képes elfogadható teljesítményre, ha tökéletes a fizikai állapota. Carecának, aki az 1986-os és 1990-es brazil válogatott meghatározó embere volt, lesújtó a véleménye napjaink futballjáról is.
„A mai labdarúgás igen gyenge minőségű - mondta. - Az én időmben ahhoz, hogy csatársztárnak számítson egy játékos, szezononként 25-30 gól kellett. Manapság viszont már 10 gól elég ahhoz, hogy valaki médiahőssé váljon, s bérelt helye legyen a sajtóban.”
Careca hozzátette: ő úgy látja, hogy Ronaldo nem boldog a pályán. Olyan játékos, akire nagy nyomás nehezedik, azonban ezt nem viseli jól. Careca szerint Ronaldónak egy jó tanácsadóra és pszichológus segítségére van szüksége, hogy megfelelően együtt tudjon élni a hírnévvel járó problémákkal. (MTI)