Vissza a tartalomjegyzékhez


Nyakas pilóta

Michael Schumacher, a Ferrari német pilótája naponta négy-öt órát tölt a házában kialakított erősítőteremben, ahol nemcsak sérült lábát, hanem egy speciális gép segítségével a nyakizmait is edzi.
„Michael állapota óráról-órára javul. Hangulata is jó, bár jelenleg úgy érzi, hogy soha sem jön el szeptember 12-e, a monzai futam időpontja, ahol reményeink szerint ismét versenyezhet” - tájékoztatott Willi Weber, a július 11-i silverstone-i futamon lábtörést szenvedett kétszeres világbajnok menedzsere.
Weber azt is elmondta, hogy Schumacher nyakizmai az autó folyamatos rázkódásától óriási terhelésnek vannak kitéve, ezért a rehabilitációs kezelés során a sérült láb után a nyakizmok karbantartása a legfontosabb feladat.
„Normális körülmények között senki sem erősít a nyakára, hiszen a tesztelések során éri annyi terhelés ezt a testrészt, ami eléggé megerősíti ahhoz, hogy a futamok alatt se legyen vele probléma - mondta Weber. - Viszont hosszabb kihagyás után a nyakat is fel kell készíteni a visszatérésre.”
Eddie Irvine, a Ferrari ír pilótája továbbra sem foglalkozik csapattársa visszatérésével.
„Nekem az a feladatom, hogy minden futamon a maximumot hozzam ki magamból és az autóból - nyilatkozta Irvine. - Eddig úgy érzem, hogy megfeleltem az elvárásoknak, ez a célom a jövőben is.”