Vissza a tartalomjegyzékhez


Délen kosarazni is tudnak


A brazil Aristides Santos kosárra dob az amerikai Kevin Garnett fölött. A találkozót az Egyesült Államok csapata nyerte 90:73

Puerto Rico ad otthont az amerikai kontinens olimpiai kosárlabda-selejtezőinek. A nyolc csapat a kontinens legjobbjait sorakoztatja fel. Uruguay, Venezuela és Brazília is részt vesz a megmérettetésen, akik nemcsak a labdarúgásban tartoznak a világ élvonalához. A mostani alkalommal valószínűleg be kell érniük azzal, hogy megtették, amit lehet, de a dobogóról le kell mondaniuk. A torna sajátossága, hogy az olimpiákon eddig veretlen észak-amerikai profi válogatott, az NBA legjobbjai is ebbe a csoportba tartoznak.
A Dream Team veretlenül vezet, a valódi kérdés az, hogy kivel fogják a döntőt játszani. Erre három csapat pályázik eséllyel: Kanada, Argentína s a házigazda Puerto Rico. Utóbbi két csapat viadalát meglepetésre Argentína nyerte 101:96-ra.
Az Amerika Torna legalább olyan fontos esemény a kosárlabda világában, mint amilyen a labdarúgásban a múlt vasárnap befejeződött Copa America. A tornán szereplő csapatok jelzik, hogy az amerikai kontinensen nemcsak az USA-nak van jó kosárlabda bajnoksága, és a tehetséges focisták mellett igen jól képzett kosarasok is teremnek délen. (Mondovics)