Vissza a tartalomjegyzékhez


Földrengés Mexikóban

Mexikóban, 220 kilométerre a fővárostól, kedden délután a Richter-skála szerinti 6,7-es földrengés pusztított, amelyben tizenhat ember életét vesztette, több százan pedig megsebesültek - jelentette a CNN amerikai hírcsatorna.


Túlélők után kutatnak a mentőalakulat tagjai Puebla városban a mexikói földrengés után     Fotó: MTI

„Megnyugodtam. Senki sem sérült meg, akit ismerek” - mondta Jose Francisco Mendez, aki éppen egy pueblai bárban iszogatott, amikor a rengések megkezdődtek. Bár egy 6,7-es földrengés igen nagy károkat képes okozni, Ernesto Zedillo mexikói miniszterelnök szerint a jelenlegi földrengés relatíve kis károkat okozott. Az 1985-ös földrengés, mely a Richter-skála szerint 8,1-es erősségű volt, Mexikóváros egyes kerületeit a földdel tette egyenlővé. A katasztrófa során akkor mintegy 4200 ember vesztette életét. A katasztrófára emlékezve a városban többen pánikhangulatban kirohantak az utcákra. Ketten szívrohamban haltak meg.
A Mexikóvárostól mintegy 60 kilométerre keletre elterülő Puebla városban három embert megsebesített egy templom leomló kupolája. A fővárosban is érezhető volt a talaj megremegése, sok tárgy a földre hullott, az óvárosban számos épület oromdíszei lehullottak, de sem jelentősebb épületkárokról, sem áldozatokról nem érkezett jelentés. A telefonhálózat és az elektromos vezetékek viszont egész városnegyedekben használhatatlanná váltak - írta az AFP.