Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Furby-mánia

Két dühös nashville-i vásárló pert indított egy Wal-Mart áruház ellen azt állítva, hogy a tavalyi ünnepi időszak alatt megsebesültek a Furby babáért (a beany baby utódja) való roham során. Sherry Smith és Jaquiline Dyer azt mondták a szövetségi bíróságon, hogy a Wal-Mart nem megfelelően kezelte azt a tömeget, akik a Hálaadás ünnepét követő napon gyűltek össze az áruház előtt, hogy megszerezzék a szellemre hasonlító plüssfigurát. „A tömeg nagy várakozással gyűlt össze, s a dolgozók tudták, hogy mindössze 25-50 baba jut a több mint 200 sorbanállónak” - mondta ifj. Joseph M. Dalton, Smith and Dyer ügyvédje. Smith és Dyer fejenként 250.000 dollár kártérítést követelnek testi sérülések, fizikai fájdalom, szenvedés és lelki gyötrődés miatt. Smithnek kiugrott az állkapcsa, Dyer pedig térdsérülést szenvedett a peranyagok szerint. (USA Today)


Kitérhetünk a stressz elől

Mi történik, ha az autós időre megy, de bemondja a rádió, hogy útvonala mentén forgalmi dugó van? Természetesen ideges lesz és megpróbál kerülő úton célba érni, illetve minél kevesebb időt veszíteni. Ebben segít a Siemens AT (automobil-technika) ágazat Detour nevű navigációs szoftvere a legjobb alternatív útvonal megadásával. A Detour alapja digitalizált térképinformáció. Egész Európára és az USA-ra felvitték már az autóatlaszok anyagát. Az útvonaljavaslathoz úgy juthat az autós, ha járművébe be van építve az IDIS nevű integrált fedélzeti információs rendszer, amelynek monitorán megjelenik a szóban forgó térképrészlet, illetve a javaslat. Az IDIS rádiókapcsolatban van a Deutorral: így adja meg saját pillanatnyi pozícióját a GPS globális helymeghatározó rendszer szerint, és így kapja meg az ennek megfelelő útvonaljavaslatot. Valószínű, hogy a stresszmentes autózásnak ezt a drága módját egyelőre nem a magyar átlagautós veszi majd igénybe, neki a kötélidegekre továbbra is szüksége lesz. (Hetek)


Reklámfogás

„A hirdetés felmutatója egy pár cipőt kap ajándékba” - szólt az ajánlat olyannyira csábítóan, hogy három lelkes fiatal az ígéretet szó szerint véve, leszerelte a Shoestring vállalat óriásplakátját a North Scranton-i gyorsforgalmi út mellől. Mary Ellen Coleman, a cég reklámszakembere nem hitt a fülének, és saját szemével győződött meg a 4x14 méteres, mintegy 35 kg súlyú tábla hiányáról. „Vicces és bosszantó, de hát nem perelhetjük be őket, mert éppen azt tették, amit mondtunk nekik” - nyilatkozta. A vállalkozó szellemű kupongyűjtők 1-1 pár cipőt kaptak az ép tábláért cserébe. (AP)