Vissza a tartalomjegyzékhez


McRae sportot vált

Az 1995-ös rallyvilágbajnok, Colin McRae az év folyamán tesztelni fogja a Stewart Forma-1-es versenyautóját és a brit pilóta nem tartja kizártnak, hogy a jövőben esetleg az Forma-1-es vb-sorozatban is kipróbálja magát.
- Még semmi nem dőlt el az ügyben. Colin kap majd egy Forma-1-es autót, szabadon körözhet vele, és meglátjuk, mi történik. Egyébként mindig is vonzódott az Forma-1-es nagydíjakhoz, Monacóban például a pálya közelében lakik, a régi apartmanja pedig az ottani célvonal felett volt - fogalmazott Mark Wilford, McRae rallycsapatának, a Fordnak a szóvivője.
- A Forma-1-es versenyzés a kezdettől fogva érdekel. Ha a tesztek alapján versenyképesnek érzem magam, akkor megfontolom a váltást. Ha pedig elkötelezem magam, nem látom okát, miért ne vezethetnék a Forma-1-ben - nyilatkozta a London Times keddi számában McRae. A brit rallypilóta ült már Forma-1-es autóban, amikor 1996-ban egy közönségcsalogató látványosság keretében cserélt Martin Brundle-lal: honfitársának átadta a Subaruját, míg ő társa Jordanjét próbálta ki. Azóta McRae - aki a jelenleg zajló Portugál rally második napja után 50 másodperc előnnyel vezeti a mezőnyt - Subaru helyett már egy Ford Focusszal indul a rally-vb-n, míg a neki F-1-es lehetőséget ajánló Stewartokat Ford Cosworth motorok hajtják. (MTI)