Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
A szerb focisták büszkék Milosevicsre

A Jugoszláviát ért bombázás a sportvilágot sem érintette közönbösen. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán közleményben jelentette be: „a politikai helyzet bizonytalansága miatt” elhalasztják Jugoszlávia válogatottjának szombati, Horvátország (!) és jövő szerdai, Macedónia elleni belgrádi Európa-bajnoki selejtezőjét, illetve a csoport harmadik, Macedónia - Írország mérkőzését.

A macedón - ír összecsapás új időpontjáról és helyszínéről még nem döntött az UEFA, ugyanakkor véglegessé vált, hogy a Jugoszlávia - Horvátország összecsapást augusztus 18-án, a Jugoszlávia - Macedónia mérkőzést pedig szeptember 4-én rendezik meg.
A labdarúgó mérkőzésekhez hasonlóan elmarad a belgrádi asztalitenisz-világbajnokság, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) csütörtöki döntése értelmében. A szövetség később dönt arról, hogy hol és mikor pótolják be az elmaradt világversenyt. Az ITTF kétévenként rendez vb-t, az előző 1997-ben Manchesterben volt, míg a 2001-es viadal házigazdája a japán Oszaka városa lesz.
Közben Szinisa Mihajlovics és Dejan Sztankovics, az olasz Lazio szerb sztárjátékosai úgy nyilatkoztak, hogy ellenzik
a NATO koszovói katonai beavatkozását és támogatásukról biztosították Szlobodan Milosevics jugoszláv elnököt.
- Büszkék vagyunk az elnökünkre - fogalmazott Mihajlovics. - Koszovó mindig is Szerbiához tartozott. Ugyanakkor tudjuk, hogy lesznek halálos áldozatok is. Csak reménykedünk és imádkozunk, hogy családtagjainknak ne legyen bántódása.