Vissza a tartalomjegyzékhez


Bizakodás a Forma 1-ben

Mika Häkkinen, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság tavalyi finn győztese kijelentette: a Melbourne-i idénynyitó viadal kudarca ellenére bízik az ismétlésben, és abban, hogy diadala ez évben már az utolsó futam előtt biztos lesz.
Häkkinen arra a tényre alapozta optimizmusát, hogy az Ausztrál Nagydíjon McLarene-es csapattársával, a brit David Coultharddal együtt messze maguk mögött hagyták a mezőnyt, amíg műszaki hiba miatt kiállásra nem kényszerültek. Bár Melbourne-ben végül - az ír Eddie Irvine révén - a nagy rivális Ferrari tudott nyerni, az olasz istálló elsőszámú pilótája, a korábbi kétszeres világbajnok német Michael Schumacher - aki számos problémával küszködve csak a nyolcadik lett - mégis védekezésre kényszerült:
- Ausztráliában az autóink tapadásával volt gond, de ezen módosításokkal lehet segíteni. Ha öt futam után is ugyanabban a helyzetben leszünk, mint most, akkor elismerem, jogosak a kritikák. A következő, brazíliai erőpróba elé mindenesetre bizakodással nézek - fogalmazott Schumacher.


A nigériai Malik Ado Ibrahim herceg több hagyományt is megtört, hiszen afrikai muzulmán létére a Forma-1-es gyorsasági autós világbajnokságon szereplő Arrows résztulajdonosa.
- Rengeteg időt töltök a Forma-1-es versenyeken. A boxutcában azonban mindig is csak egy magányos fekete leszek a fehérek tengerében - nyilatkozta a 38 éves herceg, akivel korábban többször előfordult, hogy kamionsofőrnek vagy pályamunkásnak nézték.
Ezzel szemben Malik Ado Ibrahim - aki egy afrikai törzs királyának harmadik fia - Nagy-Britanniában, majd az Egyesült Államokban tanult, és tavaly, amikor az Arrows a csőd szélére sodródott, 125 millió dollárral szállt be a Forma-1-es üzletbe. A hercegnek ezen kívül Nigériában, Beverly Hillsben és Londonban is van lakása, póló póni-istállót tart fenn és több Ferrari, illetve Porsche is található garázsaiban. (MTI)