Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Vidéké a Magyar Kupa

Szerdán kialakult a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének mezőnye. A legjobb négy közé csak vidéki csapat, a Tatabánya, a Debrecen, a Vác és a Győr jutott. A legnagyobb meglepetést a másodosztályban szereplő Lombard FC Tatabánya okozta, amely megérdemelt győzelmet aratott a pályán csak lézengő, szurkolói szerint bundagyanús Újpest ellenében (a bundagyanút később az újpesti játékosok cáfolták).


Illés Béla. A Tatabánya verte ki csapatát, az MTK-t   Fotó:MTI

A harmadik percben Szekeres Zsolt futott fel a bal oldalon, középre lőtt labdáját Bíró Szabolcs kapus nem volt képes megfogni, a kipattanó labdára a bámészkodó lila védők között Kiprich József csapott le, és akárcsak a régi szép időkben, magabiztosan a kapu jobb oldalába tüzelt (1-0). A negyvennyolcadik percben Tüske ívelt előre Kovács Attilához, aki 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt (2-0). Ugyanő szerezte a Tatabánya harmadik gólját is, a hatvanhatodik percben a Kiss elleni szabálytalanságból megítélt büntetőből (3-0). A teljesen szétzilált Újpest szépítő találatát a Belgiumból hazatért Urbán Flórián fejelte a kapu bal oldalába a nyolcvannyolcadik percben (3-1).
A Tatabánya már nem titkolja, célja a Magyar Kupa megnyerése, ezáltal a jövő évi megújított UEFA-Kupában való részvétel. A mérkőzés után egyébként az Újpest 120 szurkolója dühében megrongálta a Budapestre tartó vonat belsejét, és miután mindent szétvertek, kidobálták az ablakon a szétrombolt berendezést.