Vissza a tartalomjegyzékhez


Sampras visszavág

Az amerikai Pete Sampras a világelsőség szombati elvesztése ellenére nem szomorkodik, inkább a csütörtökön kezdődő 2,45 millió dollár összdíjazású Key Biscayne-i férfi tenisztornán kíván csattanós választ adni a formájában kételkedőknek.
A 27 éves játékos, aki hivatalosan csak az ATP-lista hétfői nyilvánosságra kerülése után szorult a második helyre a spanyol Carlos Moya mögé, biztos abban, hogy hamarosan ismét kiváló teljesítményt nyújthat.
„Csak az a fontos, hogy visszatérjen a magabiztosságom. Idén még keveset teniszeztem, így nem igazán nyerhettem vissza formámat. Ez időt vesz igénybe, de nem vagyok türelmetlen” - nyilatkozta a tizenegyszeres egyéni Grand Slam-győztes Sampras. Az amerikai idén kihagyta az első GS-tornát, a januári Ford Australian Opent, míg az elmúlt hetek során több kudarc is érte. A San Joséban rendezett viadalon bokasérülés miatt idő előtt búcsúzott. A múlt héten meglepő vereséget szenvedett a spanyol Felix Mantillától az Indian Wellsi Super 9-es tornán, s szombaton világelsőségének is búcsút inthetett. Samprast nem igazán bosszantja a visszacsúszás, véleménye szerint csak az év végi ATP-rangsor végeredménye számít.
„Nem fontos, hogy februárban vagy márciusban hol állsz a világranglistán. Csak a decemberi helyezés a lényeg, s nekem is ez a fő célom” - érvelt a teniszsport csillaga. (MTI)