Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
A Fradimentes válogatott kudarca Bosznia ellen

Szerdán vereséggel felérő döntetlent játszott Magyarország válogatottja az Üllői úti stadionban Bosznia-Hercegovina válogatottja ellen. A félidei 1-0-ás bosnyák vezetés után 1-1-es eredmény született.


A fradi öröme. Ez a gól az FTC 6000. bajnoki találata volt    Fotó: Somorjai László

A magyar válogatott a Király G. - Sebők V. - Korsós Gy., Hrutka, Szekeres - Dárdai, Illés, Somogyi - Sztipánovics, Fehér M., Egressy kezdőcsapattal lépett pályára. Később beszállt a játékba Pisont, Tóth Norbert, Dombi és Kovács Zoltán is.
A vendéggól ritka szép potyagólból született. Topics balról veszélytelenül adott középre, ám a két Bundesliga-légiós, Király Gábor kapus és Hrutka János védő nem értették meg egymást, utóbbi a saját kapuja fele gurította a labdát, érkezett Kodro, akinek testéről tovább csorgott a labda, a bevetődő Szekeres Tamás nem találta el a labdát, így az szépen lassan bevánszorgott a kapuba. Mindez az első félidő 35. percében zajlott le.
A magyar válasz a 65. percben érkezett meg. A Bristolban szereplő Sebők indította Dombi Tibort, a 16-oson belül Dedics közbelépése nyomán a svéd Ingvarsson tizenegyest ítélt. Illés Béla futott neki a labdának, és az ellenkező irányba vetődő kapus mellett a kapu közepébe helyezett.
A mérkőzés után Bicskei Bertalan nem szomorkodott:
- A második félidőben már elégedett voltam a csapat hozzáállásával, de a helyzeteink kimaradtak. Úgy gondolom, ezen a téren kell a legtöbbet javulnunk a Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.
Az utóbbi időben egyre többet politizáló Bicskei nem küldött pályára ferencvárosi játékost, holott a zöld-fehérek a hétvégén remek formában, 7-1 arányban legyőzték a III. ker. TVE csapatát. Különösen Szabics Imrére lett volna szükség szerdán, aki négy gólt lőtt, és egy gólpasszt adott. Szabics ezzel belőtte a Ferencváros 6000. bajnoki gólját. Az ötezrediket egyébként az őt felfedező Nyilasi Tibor rúgta. A zöld-fehér csapatnak e hét végén nehezebb ellenfele lesz, a Hungária körúton a nyolc ponttal listavezető MTK csapata látja vendégül a Zöld Sasokat.


A magyaroknál rosszabbul járt a román válogatott, amely hazai pályán Harazi 17. és Badir 64. percben lőtt góljával 2-0 arányban kikapott Izraeltől. Izrael decemberben Jugoszláviát is legyőzte. Ugyancsak kínos vereséget szenvedett a világbajnoki bronzérmes Horvátország, amely 3-2-re kapott ki Görögországtól Athénban 10 ezer néző előtt. A gólokat Jannakopulosz (2), Nikolaidisz, illetve Vlaovics és a vb-gólkirály Suker lőtte.