Vissza a tartalomjegyzékhez


Tollhegy

Tisztelt Szerkesztőség!

Minden héten nagyon nagy érdeklődéssel veszem kezembe a lapot és sokszínű, érdekes kiadványnak tartom. Nekem különösen a vallástörténet rovatuk a kedvencem.
A legutóbbi, február 13-i számukban a 6.oldalon a „Husszein után: hogyan tovább?” című - egyébként nagyon színvonalas - cikkben egy komoly ellentmondást találtam. A kép és az alatta lévő felirat szerint Abdallah herceg, Husszein második, angol feleségének a gyermeke, de erre utal a szöveg egy része is.
Később már Abdallah herceget mint Husszein harmadik, palesztin feleségének gyermekét említi a cikk írója, és Abdallah palesztin származását ecseteli.
Kérem az említett ellentmondás helyreigazítását, mivel érdekelne, hogy tulajdonképpen melyik feleségének gyermeke a jelenlegi király.
További munkájukhoz sok sikert kívánok !
Tisztelettel:
Patkó Lajos
okl. mezőgazdasági gépészmérnök
Bábolna

Tisztelt Patkó Úr!

Köszönjük, hogy felhívta figyelmünket a fenti cikkünkben szereplő sajnálatos elírásra. A pontos családfa a következő: Abdallah király a néhai uralkodó, Husszein második, angol származású feleségének, Antoinette Gardinernek fia. Abdallah palesztin származású hölgyet vett feleségül, innen népszerűsége a palesztinok között.
Tisztelettel:
Morvay Péter
külpolitikai rovatvezető