Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Kutyavilág

Kutyavilág jár Mississippi törvényhozóira négylábú kedvenceiknek a kormánypalotában való gyakori feltűnése miatt. Az állami főpudli Lance, már-már elengedhetetlen tartozékává vált Kirk Fordice kormányzó megbeszéléseinek és képekhez való pózolásának. Ám a derék eb lába alatt égni kezdett a talaj, amikor ottjártának letagadhatatlan nyomai felzaklatták egyes képviselőtársak látó-és szaglószerveit. Leghangosabb ellensége Alice Harden szenátorasszony, aki szíve szerint csak a vakvezető kutyákat engedné be a ház területére. A republikánus Fordice rögtön kutyája védelmére kelt. „A legtöbb ember Mississippiben szereti a háziállatokat, és nincs semmi kifogása egy kutya ellen, amely tud viselkedni.” Steve Holland képviselő rögvest rátromfolt: „Inkább kutyák, mint a kormányzó.” Egyik kutya, másik eb? (USA Today)


„Gyűjtés” Pinochetnek

Szélhámosok csaknem kétszázezer magyar forintnak megfelelő összeget „gyűjtöttek be” Chilében egy amerikai hölgytől Augusto Pinochet volt chilei diktátor jogi védelmére. Bár létezik bankszámla Pinochet londoni perköltségeinek támogatására, a szóban forgó 840 dollár sohasem érkezett meg a számlára. A két szélhámos emellett egy 10 ezer pesós bankjegyet is felváltatott a hölggyel két 5 ezer pesós csekkre. A csekkeken ezután 5 millióra hamisították az összegeket, ám a bankban lebuktak, és a rendőrség elfogta Pinochet két „hívét”. Pinochet gyógykezelésre utazott Nagy-Britanniába, ahol egy spanyol körözés alapján őrizetbe vették. A volt diktátor jelenleg jogi harcot folytat azért, hogy ne adja ki Nagy-Britannia Spanyolországnak. (MTI)


Woody Allen után szabadon...

Bizonyára másként képzelte a napját az a New York-i férfi, aki fényes nappal pénzszerzés reményében lépett be a helyi EAB bank egyik irodájába. A rendőrségi jelentések szerint a rabló zsebretett kézzel közelítette meg a pénztárat, és egy cédulát tolt át az ablakon: „Ide az összes ötvenest és százast.” A pénztáros válasza határozott nem volt. A váratlan reakció annyira meglepte a támadót, hogy visszakérte a cetlit, és sértődötten elsunnyogott. A bátor kasszás biztos volt magában, és utólag sem remegett a hangja, amikor a történtekről beszámolt. Fő a határozottság! (USA Today)


Szórakozott tolvajok

A rendőrség üldözőbe vett két autótolvajt, akik azt gondolták, lerázhatják üldözőiket, ha egy eldugott helyre parkoltak. A gond csak az volt, hogy a parkoló a kelet-csehországi Trutnov város rendőrségéhez tartozott. Így a rendőrök könnyen lefoglalták a pár perccel korábban ellopott autót, és a két jómadárnak kötelező jelleggel felajánlották a rendőrkapitányság egyik vendégszerető celláját. (Le Monde)