Vissza a tartalomjegyzékhez


TOLLHEGY

Olvasóink véleményének mindig szívesen helyt adunk, de helyszűke miatt kénytelenek vagyunk leveleiket szerkeszteni, illetve rövidíteni. Továbbra is várjuk észrevételeiket.

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvastam a Hetekben az „Egyiptom hercege” című rajzfilmről írt cikkeket. Most láttam a filmet, és nekem nagyon tetszett. Aztán olvastam az olvasók reagálását is, ehhez szeretnék hozzászólni. Szerintem a rajzfilm szuper. Több dolgot felfedeztem benne, amelyeket nagyon eltaláltak. Most nem szólnék a technikai és művészi oldalról, mert az hosszú lenne. A film nem hosszú: a mai, gyerekmesékhez szokott világunkban nem szabad nyújtani a komoly történeteket. Nincs túlhangsúlyozva a tíz csapás ábrázolása - szintén az előbb említett okból. Mózes talán nem olyan komoly, mint gondolnánk. A legtöbb filmben olyan, itt azonban talán próbálták a másik oldalát megmutatni. Nem vádolhatja senki az alkotókat azzal sem, hogy Isten tetteit „humanizálták” vagy leegyszerűsítették. Szerintem a Bibliát, a Biblia Istenét nem ismerő embereknek már azt is elég nehéz feldolgozni, hogy Isten megölte az egyiptomi elsőszülötteket. Hát még ha ábrázolták volna részletesen a csapásokat… A pusztító angyal jelenete már magában elég hatásos volt. És a lényeg is benne volt: a vér az ajtóra kenve. A rajzfilm nagy előnye, hogy látványos ugyan, mégsem hatásvadász. Ez volt, ami legjobban megfogott.
Üdv, és további jó munkát: Endi
Baráth Endre


Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A Hetekkel véletlenül kerültem kapcsolatba, Tihanyi Péter révén. Mustrába adott 7-8 lappéldányt. Ezekben érdekes, izgalmas riportokat olvastam érdekes emberekről. Így került sor egy velem készült interjúra is. Ezúton köszönöm, hogy figyelemre méltattak.
A lap adminisztrációja számomra érzékelhetően korrekt, mert Péter ígéretéhez híven rendszeresen kapom azóta is a példányait.
Rendszeres olvasójuk lettem feleségemmel együtt. Figyelmes olvasójuk. A hírválogatás lényegre törő, a cikkek nemcsak érdekesek témaválasztásuknak köszönhetően, hanem színvonalas írások. A lap szellemisége igen közel áll hozzám.
Kérem fogadja őszinte elismerésemet, és tolmácsolja munkatársainak nagyrabecsülésemet.
Tisztelettel
Szabó András akadémikus,
ny. alkotmánybíró, egyetemi tanár