Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Széthullott a Chicago Bulls

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) címvédője, a Chicago Bulls - Michael Jordan visszavonulása és Steve Kerr San Antonióba igazolása után - tovább gyengül. Egyelőre meg nem erősített hírek szerint Scottie Pippen a Houston Rockets, Luc Longley pedig a Phoenix Suns játékosa lesz, valamint Dennis Rodman ideiglenesen befejezi pályafutását, majd pedig egy új klubban tér vissza a klubtulajdonosok által bevezetett kizárás (lockout) miatt csak február 5-én kezdődő 1998-99-es idényben.
A hírügynökségek jelentése alapján Pippen előbb 67,2 millió dolláros, öt évre szóló szerződést köt a bajnok Chicago Bullsszal, majd rögvest elcserélik a Houston Rocketscel Roy Rogersért és egy második körbeli draftolási (játékosbörze) jogért. A 33 éves Scottie Pippen ebben az idényben várhatóan 10,6 millió dollárt keres majd játékával.
A kétszeres bajnok (1994, 1995) Houston Rockets tervei szerint a kezdőcsapatban Hakeem Olajuwon, Charles Barkley és Scottie Pippen is helyet kapna. Barkley ugyan szabadügynök, ám úgy tűnik, a bérplafon lehetővé tenné a támadó újbóli leigazolását.
A 37 éves Dennis Rodman (becenevén a Féreg), ötszörös bajnok kosaras azután adta hírül, hogy nem kíván pályára lépni a most következő pontvadászatban, hogy ügynöke, Dwight Manley bejelentette, Rodman visszavonul.
„Idén nem játszom. Még nem tudom, mit hoz a jövő, de azt nem állítanám, hogy visszavonulok” - nyilatkozta Rodman, cáfolva képviselőjének állítását.
Manley korábban azt mondotta, hogy ügyfele már nem akar játszani, sokkal inkább filmszínész szeretne lenni.