Vissza a tartalomjegyzékhez


APRÓPÉNZ

A Postabank leépít

A Postabank középtávú tervei között az szerepel, hogy egy kb. 50 fiókból (jelenleg 44) és 50 kirendeltségből (jelenleg 90) és 50, postafiókokban működő úgynevezett „kék sarokból” álló hálózatot tart majd fenn, ahol igénybe lehet venni a legfontosabb folyószámla-szolgáltatásokat. (MTI)


Több a munkanélküli

Az elmúlt év utolsó hónapjában összesen 404 ezer 100-an voltak állás nélkül, miután decemberben novemberhez képest 12 ezerrel növekedett a regisztrált munkanélküliek száma. 1997 decemberéhez viszonyítva ugyanakkor a regisztrált állástalanok száma 60 ezerrel volt kevesebb. (MTI)


Recesszió Angliában?

Két brit gazdaságkutató intézet szerint Nagy-Britanniát nem fenyegeti a recesszió, hanem már el is érte. Két angol kutatóintézet azt valószínűsítette, hogy az utolsó negyedévben a brit GDP 0,2 százalékkal csökkent, és az idei első negyedévben is „csekély visszaesés” lesz. Szerintük két egymást követő negyedévi GDP-visszaesés recessziót definiál. A két intézet úgy vélte, hogy elkerülhetetlen a recesszió Nagy-Britanniában, de az csak enyhe lesz, és 1999 egészére 0,4 százalékos növekedés várható. (MTI)


Kimerült lakossági megtakarítások

A pénzügyi válság kitörése óta Moszkva lakosságának több mint a fele minden megtakarítását felélte - ez derült ki egy csütörtökön közzétett átfogó felmérésből. Az adatokat idéző Dow Jones hírügynökség szerint valószínű, hogy vidéken a fővárosinál is sokkal rosszabb a helyzet. A válság miatt azonban sokan a fővárosban is elvesztették állásukat, s kénytelenek voltak megtakarításaikat mozgósítani, mások pénze pedig a tucatszámra összeomló bankokban ragadt. (MTI)