image77.gif (6395 bytes)

Hetet egy csapásra!

Tudjuk jól, milyen szűkösek manapság az anyagi lehetőségek. Számtalan jó ötlet, nemes és karitatív kezdeményezés megvalósítására, súlyos gond enyhítésére nincs mód. A kis- és nagytelepülések iskolái, könyvtárai, önkormányzatai képtelenek költségvetésükből olyan egyszerűnek tűnő "dolgokra" pénzt előteremteni, mint például labdák beszerzése egy iskolának, különféle rendezvények lebonyolítása, egyesületek, alapítványok működése stb., stb. Mert sehol, semmire

NINCS PÉNZ, NINCS INFORMÁCIÓ, NINCS PARTNER.

A SANSZ Alapítvány és Szerkesztőség hatodik éve azon dolgozik, hogy a civil szféra fóruma legyen, az üzenetek közvetítésén túl anyagi források elérhetőségét adja közre "információs csatornáin" - erre szoktuk mondani: "hetet egy csapásra!" Vagyis cégünk jelent:

Egy lapot, amely 32 oldalon, havonta 35-50 új pályázatot tesz közzé mindenféle nonprofit témakörben - iskolai rajzpályázattól kezdve szociális pályázatokon át egészségügyiekig. Emellett a különféle rovatokban többek között pénzszerzési módszereket mutat be ("Fundraising"), jogi tanácsokat ad ("Jogposta"), adózási kérdésekben segít ("Adó-Tanácsadó"), megismertet jól működő szervezetekkel ("Sanszképcsarnpok"), vitára bocsát fontos civil kérdéseket ("Sanszfórum") stb. A Sansz újság alapítványok és egyesület részére térítésmentes közlési lehetőséget biztosít a "Közös ügyek - Közös oldalak" rovatban, de ezen túlmenően a cikkek és a pályázatok között is ugyanezt a lehetőséget kínálja.

Egy könyvet, a Magyar alapítványok enciklopédiáját, ami évről évre kiadásra kerül, és a hazánkban bejegyzett alapítványok adatait, önmagukról írott ismertetőit tartalmazza; hasznos jogi tanácsokat, praktikus statisztikákat közöl. Partnerségünk bizonyítéka, hogy a könyvben megjelentendő alapadatok közlése díjtalan.

Egy faxbankot, amelybe azokat a rövid határidejű pályázatokat tesszük három oldalnyi terjedelemben, amelyek nem érnék meg a következő lapzártát A faxbank telefonszáma: (1) 180-8611, #1252.

Egy jogi tanácsadást, ahol a Sansz újság előfizetőinek ingyenesen segítünk alapítványaikat, egyesületeiket, egyéb szerveződéseiket érintő jogi problémáik megoldásában.

Egy jogtárat, amely jelenleg is naprakész jogi-szabályozási adatokkal áll az érdeklődők rendelkezésére.

Egy hálózatot, amely szerint késő tavasszal (május környékén) alapítványunk része lesz a nemzetközi számítógépes információhálózatnak, az Internetnek.

Egy archívumot, amely év végére kiépül, s bárkinek díjtalanul lehetővé teszi az általunk gyűjtött és rendszerezett 1996. évi írott sajtóanyagok megtekintését, másolását.

Nem ígérjük, hogy segítségünkkel minden problémájuk "egycsapásra" megoldható, de igyekszünk, hogy

LEGYEN PÉNZ, LEGYEN INFORMÁCIÓ, LEGYEN PARTNER.

Amennyiben tetszését megnyertük, kérjük, rendelje meg Sansz - az alapítványok alaplapja című kiadványunkat. Az újságot a szerkesztőség postacímén vagy telefaxkészülékén lehet megrendelni. A lap havonta 32 beloldalon, A/2-es méretű állandó melléklettel, a "Pályázati naptárral" jelenik meg. Éves előfizetési díj: 3360 forint (amely tartalmazza a 12 százalékos áfát).

Címünk:
SANSZ Alapítvány és Szerkesztőség
1145 Budapest, Amerikai út 96.
Tel: 252-4499/312, 313
e-mail: sansz@elender.hu
web: http://www.lib.klte.hu/klte/students/sansz/sansz.htm