FĹ‘oldal

Korunk 1926 November

A Korunk hirei

 


Mult számunkban felkértük hátrálékos előfizetőinket, hogy a szeptemberi számhoz mellékelt elszámolás szerint és az oda mellékelt postautalvány felhasználásával fizessék be előfizetési dijukat. Előfizetőink egyrésze azonban ismételt felszólításra sem tett eleget felhívásunknak. Ezek az előfizetők elfeledik, hogy az előfizetéssel nemcsak erkölcsi, hanem magánjogi kötelezettséget is vállaltak az előfizetési dij kiegyenlítésére. Elfeledik, hogy a mai gazdasági rendben valaki, aki valamilyen árut megrendel és átvesz, az köteles az érte járó pénzbeli ellenértéket kifizetni. Ez alól a szabály alól sajnos az intellektuális dolgok sem képeznek kivételt, mivel a mai gazdasági rendben ezek termelése is pénzbe kerül. A Korunk előállítása is például sokkal többe kerül, mint amennyibe mai előfizetési dija mellett szabad volna kerülnie, mert az év eleje óta a nyomdai és papírárakat 32 százalékkal felemelték, mig ezzel szemben a Korunk nem emelte az előfizetési diját.


Aki nem fizeti ki idejében előfizetési diját, az egyenesen kárt okoz tehát a szemlének, mert arra kényszeríti, hogy magas kamatra kölcsön vett pénzből előlegezze az előállítás költségeit.


Kérjük azért mégegyszer azokat, akik előfizetési dijukkal hátrálékban vannak, hogy a legrövidebb idő alatt küldjék azt be, annál is inkább, mivel a decemberi számot már csak annak küldjük el, aki előfizetési diját kifizette.


Vissza az oldal tetejére