II. évfolyam. 7. szám 2001. július., ISSN 1404-7780

•[vissza]

Koppenhágai Lap
II. évfolyam, 5. szám 2001 / 3.


•[Lemaradt politikusok

MEGHÍVÓ!
Exkluzív! Még egyszer és (alighanem)utoljára:
A FELNŐTTKÉPZÉS UNIVERZÁLIS ALAPJAI - GYAKORLATBAN.

(MODELLÁTADÁS!)
'Beavatási népfőiskola'
Lázár Ervin János
(Koppenhága, Hamvas Béla Klub)
vezetésével, és dán közreműködővel.

Mottó:
"Egyszer egy juhász járt a mezőn, s megtalálkozott egy emberrel. Azt kérdezte az: - Tudod-e juhász, hogy hol a világ közepe? - Tudom - azt mondja. Akkor elővette a botját, (...) beütte a födbe - Itt van uram. - Hazudsz te, nem lehet az! - Hát menjen tessék, s mérje meg, ha nem hiszi el."

(Bosnyák Sándor gyűjtése a moldvai csángók között / Jankovics Marcell A fa mitológiája című kötetéből.)

A tanfolyam egyik alapkérdése: Mi van ha két (netán több) juhász találkozik meg a mezőn?!
Öt nap Drávafokon, az Ormányság Alapítvány épületében, és környékén 2001 augusztus 11 - augusztus 16-ig.

A képzés ugyan alapos, figyelmet, időt, energiát követelő, és mozgalmas, de 'szakrális vidámságok' közepette zajlik, és az elmúlt évi, helyszíni tapasztalat szerint, talán elsősorban a 'játékos' elemek miatt, remek nyaralási alkalom is a tiszta levegőjű gazdag természeti környezetben. A koszt pedig, a rendkívül kreatív szakácsnőnek köszönhetően, mind vegetáriánus, mind húsos változatában úgyszólván felülmúlhatatlanul gazdag és ízletes! Elhelyezés 4-6 ágyas szobákban. Az étkeztetéshez az Ormánság Alapítvány saját, és a térségben előállított biotermékeket használ fel. A részvételi díj 28.000 ft, amiből 18..000 -et június végéig be kell fizetni a szervező Új Kispad Alapítvány számlájára, a maradék 10.000 pedig a helyszínen lesz aktuális.



Fontos tudni, hogy a tanfolyam az első perctől az utolsóig olyan folyamatot képez, ami megköveteli, hogy mindenki időben beérkezzen, és csak az utolsó mozzanat után hagyja el a helyszínt. Magyarán: Nem tudunk olyanokat fogadni, akik később érkeznének, és/vagy előbb mennének el. Már csak azért sem, mert ez, a képzés jellegéből következően igen hátrányosan érintené az összes többi résztvevőt!

Beérkezés 2001 augusztus 11-én, szombaton, legkésőbb az esti (1/2 9-kor érkező) vonattal, távozás 16-án, csütörtökön, valamikor délután, a kiértékelő, modellátadó 'konferencia', látókör végeztével.

A kényelmes, 'hempergős', nem túl kényes sportruházat nagyon fontos. Aki pedig teheti, hozza el hangszerét, kisebb hangszerszámait (akkor is, ha úgymond nem nagyon tud rajtuk játszani!). Valamint minden olyan könyvet, anyagot szívesen látunk (ha lehet, sokszorosítva), amelynek közkinccsé tételét (helyszíni tanulmányozhatóságát, esetleg kiosztását) az eseménnyel kapcsolatban valaki fontosnak tartja!

A helyszín megközelítését, a körülményeket, valamint a befizetést illető részleteket illetően tessék Faludi Erikához (Új Kispad Alapítvány) fordulni.

E-mail: kispad@freemail.hu
vagy bmfalu@elender.hu
Tlf./fax: 0036 73 352320.

A képzés tartalmi kérdéseit illetően pedig Lázár Ervin az illetékes. E-mail: hamv.laz@get2net.dk
Tlf./fax: 0045 35832470

A képzést szervezi és támogatja az Új Kispad Alapítvány, 7967 Drávafok, Arany J.u.1. Számlaszám:11731128-20006273.
http://hjem.get2net.dk/hamv.laz

Lázár Ervin János
önkéntes kultúrmunkás - művészeti oktató, Koppenhága Hamvas Béla Klub



felelős szerkesztő: Tar Károly, webmaster: Kormos László.,
HUNSOR - Magyar Liget - All Rights Reserved - 2001., A.D.