I. évfolyam. 1. szám 2000. március 15.

•[vissza]

A Halmstadi Lap
1. évfolyam, 1. szám 2000 / 1.


•[köszöntjük]  •[rommagyar

A célok

Az egyik előző számunkban hírt adtunk már erről a tallózó havilapról, amelyet nagy hozzáértéssel Deák János a helyi magyar egyesület elnöke és mindenese kicsiny olvasótáborának kitartó szorgalommal készít. Azóta Kukucskáról A célok-ra változott a nyolc oldalas lap neve, amelynek legszívesebben mint a nyolc oldalát átvennénk összefogásra biztató lapunkban, de sajnos "Az addig nyújtózzál, amíg a takaród ér" népi bölcsességre hallgatva, lapzárta után már csak a halmstadi magyarokat közvetlenül érintő írásokból mutatónak valót emelhettük át ide. A halmstadi tallózó lap anyagai ilyenformán a Magyar Liget hazapillantását segítik, és talán újabb és újabb olvasókat szereznek közös lapunknak.

De nem hallgathatjuk el Deák János kételyeit sem. Idézünk a szerkesztőhöz írt leve
léből: " Valamikor én is sokkal buzgóbban álltam volna ilyen ügyek mellé, csak az az igazság, hogy kissé céltalannak látom, nincs érdeklődés ezen témák iránt. Szívesen közreműködnék lehetőségeimhez mérten, de túl sokat foglalkoztam ilyen társadalmi (magyarul ingyen) munkával ahhoz, hogy ne fognám fel értelmetlenségét. Aminek nincs ára, nem értékelik" A Deák János által válogatott és a magyarországi valamint az erdélyi magyar sajtóban megjelent írások, mint például a Rommagyar címűt vitaindítóként ajánlja az olvasó figyelmébe.

"Talán a kedves olvasó válaszol, és megírja véleményét... Azt sem bánnánk, ha kiöntenék szívűket s megírnák, hogy amit kommentárként fűztem hozzá miért nem helytálló, mert tudom, hogy sokak szerint nem az." A Magyar Liget örül annak, hog
y ebben s sziszifuszi küzdelemben társakra talált. Legközelebb bővebben merítünk A CÉLOK -ból.

o

Sajnos néha, elég gyakran kisebb-nagyobb tévedések is előfordulásznak a lap hasábjain.

E miatt ne ijedjen meg senki és meg se lepődjön.

Úgy tűnik, hogy ezek szinte elkerülhetetlenek. Elnézést az eddigi és az ezután előforduló hibák miatt. Kritikát, megjegyzést minden mennyiségben elfogadunk, sőt könyörgünk, hogy kritizáljátok, hiszen abból tunik ki, hogy mennyire olvasott ez a műremek-remekmű.

o

A halmstadi lap szerkesztőjének címe:

Deák János, Stĺlgatan 3630 251 HALMSTAD

Postg.: 15 54 72 - 4 , Tel: 035-10 89 74


felelős szerkesztő: Tar Károly, webmaster: Kormos László.,
HUNSOR - Magyar Liget - All Rights Reserved - 2000., A.D.