I. évfolyam. 1. szám 2000. március 15.

•[vissza]

A Malmői Lap
1. évfolyam, 1. szám 2000 / 1.


Konc Zsuzsa volt Malmöben

Régóta kedvelt énekesnőnk Koncz Zsuzsa. számosan magunkkal hoztuk ide, új hazánkba is fülbemászó , mondandós szövegű, népszerű dalait. Így aztán február 25-e sokáig emlékezetes marad számunkra, amikor a magyarok közkedvelt ( március elején életmű-díjat kapott, ő a legtöbb verset éneklő énekesünk, 31. lemezét készíti) csinos művésznője zenekarával együtt Malmőbe látogatott. Mondanom sem kell, hogy zsúfolásig telt ház volt, és a mindvégig lelkes közönség viharos ünnepléssel, szűnni nem akaró tapsviharral köszönte az előadó jól ismert dalait. Ezek a szívdobogtató örökzöld dallamok, amelyeket ugyancsak közismert magyar szerzők jókedvükben alkottak — Szörényi Leventére, Bródy Sándorra és másokat gondolok nekünk a haza hangulatát idézik.

A szövegükből sugárzó értelem , mint például az emberi szabadságjogról szóló dal, olyan értelemnyitogató dalköltemény, amelynek sokszor úgy érezzük hiányától szenvedünk. csoda, hogy legalább négyszer visszatapsoltuk Koncz Zsuzsát. Itt nem marasztalhattuk, de előadása bennünk maradandó élmény. A kitűnő zenekar tagjai: Závodi Gábor, Lengyelfi Miklós, Tiba Sándor, Winchester Jamie, Maróthy Zoltán és Kiss Tibor.

Hálás köszönet a szervezőknek, elsősorban a Transsylvania Resornak, akiknek segítségével megvalósult ez a felejthetetlen esti rendezvényt.

 

Az oldalt Suckovszky lajos írta


felelős szerkesztő: Tar Károly, webmaster: Kormos László.,
HUNSOR - Magyar Liget - All Rights Reserved - 2000., A.D.