I. évfolyam. 1. szám 2000. március 15.

•[vissza]

A Malmői Lap
1. évfolyam, 1. szám 2000 / 1.


A HUNGÁRIA F.C. rövid története

Elmondta: Augusto Osorio ( Lombo)

A nyolcvanas évek közepén kezdődött, amikor tíz-tizenöten időnként összejöttünk Lidingöben, és régi jó szokásunk szerint kergettük a pettyest boldogan. Kolumbiai vagyok. Szülőhazámban nagyon szeretik a focit, és Magyarországra kerülve hasonló rajongókkal találkoztam, itt Svédországban is tovább kell éltetnünk azt a testet-lelket nemesítő sportot. Magyar a feleségem, magyar barátaink közül ki ne szeretné a labdarúgást?Úgy, hogy csak jártunk a pályára, összejött egy-egy kis csapat. Amikor pedig belejöttünk a játékba jelentkeztünk, feliratkoztunk a városi bajnokságba és felvettük a Hungária nevet. 1986-ban volt ez, szép emlékezetes két év volt. Csoportunkban a második helyen végeztünk. Emlékezetes játékosaink voltak: Nagy Gábor ( Bagi), Molnár István (Gatya), Józsi, akit mindenki csak Kukoréknak hívott, Darázs Gábor ( Méhecske), Kiss Attila, Izsó Erik, Ocskó Laci, Szukovszky Lajos, és három lengyel fiú, akik közül ma is
alapemberünk Jacek. A névsor persze nem teljes, mert emlékezetből mondom a neveket. Tény az, hogy szép nagy társaságunk volt. Alakulásunk után öt évre aztán lassan elmaradoztak a kiöregedettek. Folytattuk a játékot bajnokságon kívül, csak a magunk kedvére. Aztán 1991-ben emlékezetes évet írt be csapatunk a Hungária képzeletbeli emlékkönyvébe. Meghívtuk a pozsonyi magyar újságírókat. Jöttek és olyan hírességeket is magukkal hoztak, mint a nagy magyar válogatottból Hidegkúti Nándor és Buzánszki. Velük volt Szepesi György, minden idők legszeretettebb magyar sportújságírója és Magyarország korszakalkotó labdarugó csapata nagy küzdelmeinek rádióközvetítője: Szepesi György, akit mostanában már Szepesi bácsinak szólítanak a magyar rádiósok, pedig ott lesz a most következő olimpián, és minden bizonnyal besegít a közvetítésben régi csodálóinak legnagyobb örömére.

Tessék elképzelni a mi Hungáriánknak azt a meccsét, olyan ünnepe nem igen volt azóta sem a Malmö-környéki magyar sportnak. Az egyik lundi pályán játszottu
nk. Nem számított, hogy kikaptunk 2-1-re. Örömünnep volt. Rá egy évre mi mentünk vendégségbe, és Dunaszerdahelyen a stadionban mérkőztünk. kérdezzék csak meg Burányi Gyurit, Habram Tónit és Lendl Jenőt. És talán mások is emlékeznek a szép időkre, akik most hiányoznak a felsorolásból. szeptember elején, harminc fokos hőségben játszottunk. családoknál helyeztek el bennünket, kellemes látogatás volt. Emlékezetes még az a mérkőzés is, amit Koppenhágában, ahol ugyancsak magyar újságírókkal játszottunk, és a svéd-magyarokat csak magam képviseltem. Puskás Öcsi rúgta a kezdőrúgást, jelen volt Papp Laci és Szepesi György is. 1993-ban is jártak nálunk a szlovákiaiak. A Hungáriát akkor a lundiakkal bővítettük. Szép volt fiúk!

n

Most újraalakul az egykori híres Hungária. Jacek és Lombo köré gyűl az új csapat. Ott van Augusto Osorio két fia is: Rafael és Roland. Tervük szerint benevezik a csapatot a városi bajnokság 7. osztályába és jelentkeznek a nyári kupa kiirt versenyére is. Felhívásuk, amelyet lapunkhoz eljutattak a következő:

Tisztelt magyar barátaink!

Örömmel értesítjük tagságunkat, hogy labdarugó szakosztályunk újraalakult: Hungária F.C. néven. Ügyes, technikás, kitartó labdarúgást kedvelő fiatalokat és "öreg fiúkat" szeretettel várunk szakosztályunkba. A jó focisták mellett kitartó szurkolókra és támogatókra is szűkségünk van, aki anyagilag segítik szakosztályunkat, és hozzájárulnak sikeres szerepléséhez. Mindenféle kisebb-nagyobb támogatást örömmel és köszönettel fogadunk. ígérjük, hogy a Hungária nem hoz szégyent a magyar színekre!

A vezetőség.

A csapat edzője: Augusto Osorio (Lombo)

tel.: 040 122825, rádiótelefon: 0707412882

Bankszámlánk: Postgiro 515836-


felelős szerkesztő: Tar Károly, webmaster: Kormos László.,
HUNSOR - Magyar Liget - All Rights Reserved - 2000., A.D.