I. évfolyam. 1. szám 2000. március 15.

•[vissza]

A Lundi Lap
3. évfolyam, 19—20. szám 2000 / 2-3.


[köszöntjük]  •[hírek]  •[az ITEK]  •[a Tőkés-lista]  •[kép és könyv]  •[bölcsességtár] 

Újdonságok a lundi magyarok társasági életében

Február 19-én tanácskozott az LMKF vezetősége. A gyűlésre meghívták a szerkesztőt is, így aztán első kézből kapott hírekkel örvendeztetheti meg az egyesület tevékenységét szívükön viselő olvasókat.

Henriksson Katalin az LKMF elnöke röviden beszámolt a Svédországi Magyarok Országos szövetségének idei közgyűléséről, amelyen elnöki tisztségébe újraválasztották Bihari Szabolcsot. A Duna tévé is hírt adott róla.

Az 1948-as szabadságharc emlékezete

Idei nemzeti ünnepünk alkalmából a SZMOSZ meghívására, svédországi körútjuk utolsó állomásán, a lundiak vendége lesz Görömbei András író és Nagy Gáspár költő. Az ünnepségre 2000 március 19-én 15. 30-kor kerül sor a Magyar Klubban, Bantorget (Állomás tér) 5 szám.

Közgyűlés

Az ünnepség után az LKMF tavaly elfogadott új szabályzata értelmében ezután évente, tehát az idén is új vezetőséget választ. A jelenlegi vezetőség a következőkből áll: Henriksson Katalin (elnök), Aluuan Gabriella (alelnök), Harbram Mária (pénztáros), és László Katalin.

Bővült a tevékenységi terv

A féléves tervből idézzük: Március 4-én álarcos bál a gyerekeknek.

Március 22-én ugyancsak a kicsiknek húsvéti ünnepségre kerül sor. Március 23-án húsvéti bál a felnőtteknek. A március 14-re tervezett egész napos kirándulás helyett egy nappal előbb megrendezendő gulyásversenyt javasol a vezetőség. Erről bővebben a 14 oldalon.

Magyar Klub

A Bantorget (Állomás tér) 5 alatti földszinten lévő helyiségekben, az igényeknek megfelelően bővülő nyitvatartási idővel hasznos és szórakoztató klubtevékenységet kíván a vezetőség állandósítani. Habram Antal (Tóni) javaslatára a vezetőség hozzájárult ahhoz, hogy a klub bútorzatát kiegészítsük. Olyan újságokkal, könyvkölcsönzővel és kávézáshoz , teázáshoz , kártyázáshoz, römihez, dominóhoz és más társasjátékhoz valamint társalgáshoz alkalmas, megfelelő felszereléssel ellátott lakályos helyet kell kialakítanunk, ahol mindenki jól érzi magát, és a városban járva, betér oda valamennyi időre. A bútorzat kiegészítésében adományozók is segíthetnek. A klub működéséhez az is elengedhetetlenül szükséges, hogy ott fokozatosan szolgálatot állandósítsunk. Eddig a következő jelentkezéseket jegyezhettük fel: Minden csütörtökön 10-12-ig: Bernát Béla, pénteken 11-től 13 óráig: Tar Károly, szombaton 1o-14 óráig: Habram Antal. László Katalin zárt römi köre egyelőre meghatározatlan időben működik a klubban. További körök, társaságok kialakíthatók, és a tagok az általuk igényelt időben a klubbot igénybe vehetik.

Szerkesztő csoport

Ilyen csoport alakítására tett javaslatot a szerkesztő, aki minden pénteken a klubba vár minden a lap szerkesztésében érdekeltet, munkatársat, javaslattevőt. A szerkesztő csoport tagjai bekapcsolódhatnak a lap szerkesztésébe, írásaikat megbeszélhetik a csoportban, segíthetnek a lap sokszorosításában és terjesztésében. Az LMKF vezetősége úgy döntött, hogy sürgősen használt másológéppel szereli fel a klubbot. olcsó, A3-as másolásra alkalmas eladó gépről tud, kérjük, jelezze ezt a 046 145 36-as számon, ahol üzenetrögzítő is működik. (A lapcsinálásról bővebbet a 6. oldalon)


felelős szerkesztő: Tar Károly, webmaster: Kormos László.,
HUNSOR - Magyar Liget - All Rights Reserved - 2000., A.D.