LOGO
EU-MIK Közlemények
EU MAGYARORSZÁGI INNOVÁCIÓKÖZVETÍTŐ KÖZPONTJA - EU-MIK
az EU Innovációközvetítő Központ Hálózatának társult tagja (FEMIRC HUNGARY)

 

FELHÍVÁS

szakértői névjegyzékbe való jelentkezésre

Az Eutópai Bizottság VI. (Mezőgazdasági) Főigazgatósága felhívást tett közzé, amely szerint összeállítják azoknak a szakembereknek a jegyzékét, akik segíthetik a Bizottság munkáját az EU kutatási és technológiai fejlesztési pályázatainak értékelésében a mezőgazdaság, erdészet és mezőgazdasági fejlesztés területén. A Főigazgatóság várja azoknak a szakembereknek, köztük magyar szakembereknek a jelentkezését, akik felvételüket kérik a szóbanforgó jegyzékbe.

A felhívás szövege és a jelentkezési urlap Szolgálatunknál megtekinthető, azokról kérésre másolatot küldünk.

Az ügyben eljáró EU szervezeti egység címe:

European Commission, DG VI. F.II.3.
rue de la Loi/Wetstraat 200, B-1049 Brussels
További információ: Dr. Buzás Ilona,
Tel: 138 2300, Fax: 138 2232

 

Az IRC hálózaton keresztül beérkezett partnerkeresések:

1/ Spanyol cég partnert keres egyes országokban egy átfogó Európai Orvostudományi Cikkek Regiszterének összeállításához. Továbbá várják olyan cégek és intézetek jelentkezését, amelyek érdekeltek hasonló regiszter összeállításában az illető országokra nézve.

Érdeklődni lehet a következő címen:

CENEMES-Universidad de Alicante OTRI
Esteban Pelayo
Tel: +34-6-5903801
Fax: +34-6-5903464

Email: Esteban.Pelayo@ua.es

2/ A Steinbeis-Europa-Zentrum hordozható készülékeknél alkalmazott lapos és vékony képkijelzők-képernyők fejlesztéséhez keres partnert.

Érdeklődni lehet:

Deirde Ms. Rice
Tel: +49-711-123-4015
Fax: +49-711-123-4011

Email: steinbeis@seicom.net

3/ A hesseni Innovation Relay Centre:

Keres

Protein Elemző Központhoz (ZPA) kutató partnert.

Kínál

- vizes alapú borápoló és fokozatos hatóanyag-adagoló termékeket, lehetséges érdekeltek biotechnológiai és gyógyszertechnológiai intézetek és vállalkozások;

- enzim patronokat széles mérettartományban folyadék áramlásos analitikai rendszerekhez, valamint egyes összetevők, mint glukóz, tejsav, aminosavak, alkoholok stb. meghatározásaihoz.

További információ az alábbi címen kérhető:

Hessische Technologiestiftung-Innovation Relay Centre Hessen/Rheinland-Pfalz
Bernd Dr. Baumstummler
Tel: +49-611-774-461
Fax: +49-611-774-385

Email: baumstue@hlt.de

4/ Szoftver forgalmazó partnert keresnek a SilviA elnevezésű szoftver termékhez. Ez a Bucking számítógépek és az erdőgazdálkodás logisztikai menedzselését támogatják.

Érdeklődni lehet:

Nemzetközi Technológiai Intézet
Gödri Csilla, Tel: 301-2074
Fax: 332-3774

Email: gcsilla@mail.neti.hu

 

NETI/MTTK, mint EU MIK partner ajánlatai:

Kínál:

766 Környezetvédelem irányításához és felügyeletéhez nagyteljesítményű szoftver eszközöket kínál egy német cég. A csomag olyan eszközöket tartalmaz, mint eco-auditálás, szimuláció, eco-egyensúly felügyelet, költségelemzés, műveleti eljárások optimalizálása, hulladékkezelés, energiagazdálkodás, probléma területek feltárása, komplex probléma analízis, folyamatábra megjelenítés. A cég a szoftver eszközöket eladásra és licencre kínálja.

770 Angol cég tíz éves folyamatos fejlesztéssel a filmiparban kidolgozott egy „Video Assist" csomagot, amely korszerű segédeszközt biztosít a 35 mm-es mozi és reklámfilmek készítéséhez. A filmkamera keresőjére egy videókamerát szerelnek, amely rögzíti az üres próbafelvételeket valamint azt, amit ténylegesen felvesz a filmkamera. Licenc, forgalmazási és gyártási megállapodást keresnek.

771 Észak-írországi cég egy új „beállító skála adapter" elnevezésű terméket kínál. Ennek szerepe segíteni a hőtárolós fűtők használatát úgy, hogy könnyebbé teszi a beállítást különösen idősebbek és rokkantak számára, valamint a fűtők nagyobb hatékonyságát biztosítja a közvetlen szabályzás lehetősége révén. A cég gyártót keres a termék számára, vagy olyan céget, amely kész a termékkel tovább foglalkozni.

774 Angol cég, amely fémek felületi kikészítésében csúcstechnológiákkal rendelkezik, közös vállalkozási lehetoséget kínál olyan cég számára, amelynek valószínuleg alacsonyabb színvonalú a technikája mint szeretné, kevés a szabad pénzeszköze is, de széles és jelentős vevőköre van. A kínálattevő cég iparágának élvonalában van, de túl kevés a vevője.

780 Svéd cég egy fertőtlenítő és elektronikus ellenőrző készüléket fejlesztett ki és eladásra kínál a TEE (Trans-Esophageal Echo) szondához. A készüléket arra fejlesztették ki, hogy klinikai személyzetnek biztonságos eszköze legyen a TEE-szonda fertőtlenítésére és ellenőrzésére, amely egyszeru módon azt is jelzi, ha a szonda átfogóbb és pontosabb szakértői bevizsgálása is szükségessé vált.

781 Svéd cég ultrahangos riasztó készüléket fejlesztett ki betegfelügyelet céljára. A riasztó regisztrálja a betegek mozgását. Alkalmas epilepsziás, alvajáró vagy szenilitás jeleit mutató páciensek felügyeletére. A mozgás-riasztó falra vagy tartóeszközökre szerelhető. A cég a készüléket eladásra kínálja.

Keres:

757 Ciprusi cég keres olyan technológiát, amely lehetové teszi alternatív és hulladék futoanyagok - fáradt olaj, használt gumiabroncsok, mezőgazdasági melléktermékek és hulladékok, stb. - elégetéses felhasználását cementégető kemencékben. A cég a know-how megvásárlására törekszik.

772 Levegő és gáz térfogatának és áramlási sebességének mérésére használt, orvostechnikai légzésvizsgáló és mérő készülékeket tervező és gyártó cég érdekelt meglévő választékának bővítésében újabb innovatív spirometriai termékekkel. Ilyeneket keres licencvásárlás, gyártás, vagy forgalmazás céljaiból. Nem érdeklődik diagnosztikai vagy terápiás berendezések iránt.

775 Lakások és irodaépületek világítás, fűtés, ablakredony, stb. rendszereinek vezeték nélküli működtetéséhez és szabályzásához olyan megoldást és konstrukciót keresnek, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli kapcsolat integrálást - energiatároló nélkül - egy kb. 45x45 mm méretu nyomógombban. A nyomógomb és a vevő közti működési távolság minimum 20 méter. Egy nyomógomb négy különböző jel küldésére legyen alkalmas. Kívánatos, ha a működő nyomógombon azonosító jelzés van az éppen fennálló állapotról - például „ventillátor bekapcsolva". A keresett nyomógombokat egy-két éven belül gyártani kell. Várható éves forgalom a kereső fél saját lakás-felszerelési piacán 2-3.000 ECU. A kereső fél minden lehetséges üzleti kapcsolatra kész.

776 DC motorokat gyártó cég olyan fordulatszám leosztó egységet (gearbox) keres, amely a motor végére szerelhető. A motor és a gearbox maximális átmérője 50 mm. A motor adatai:

- Fordulatszám. n = 5000 /perc terhelés nélkül, 1000 /perc maximális terheléssel, - Feszültség: 24 V-DC

A fordulatleosztó adatai:

- Fordulatszám: n = 1 /perc terhelés nélkül 0,2 /perc maximális terheléssel
- Leosztási arány: j = 1:5000, - Hatásfok: 50%
- Maximális terhelés: MSTAT = 3000 Nm (a leosztó 4x MSTAT statikus terhelést kell álljon)
- Lökésterhelés: MSHOCK: 4000 Nm (csúcsban)
- Zajszint: L <45 dB

Az ár max 3 USD lehet a várható évi 150.000 db. gearbox igény mellett. Ajánlathoz részletes dokumentáció szükséges.

783 Különféle célra transzduktorokat gyártó és forgalmazó cég keres olyan partnert, amely képes számára vékonyréteg technológiával tekercselemeket gyártani és szállítani. A hordozó 25-50m vastagságú műanyag - „Kapton" (PI), „Mylar" (PEPT) vagy más - fólia kell legyen. A max 1m vastag fémréteg - például réz - a hordozó mindkét oldalán kell legyen, és belőle a tekercset kémiai vagy lézeres marással alakítják ki. A hordozón átkötési lehetőséget kell kialakítani a soros kapcsolhatóság érdekében. A két tekercs meneteit kémiailag fogják 5m fölé vastagítani max 15m szélességgel és 30m osztástávval. A cél a lehetséges legnagyobb menetszám elérése. A szükséges mennyiség jelentős. A megoldás sürgős.

Részletes tájékoztatást ad a Nemzetközi Technológiai Intézetben

Gödri Csilla
Tel: 301-2074
Fax: 332-3774,

E-mail: gcsilla@mail.neti.hu