Új Forrás - Tartalomjegyzék - - 1998. 1.sz.
AFRIK
 

     Postacím: 2892 Tata Pf. 224. Wehner Tibor
     Szerkesztőség: Tata, Váralja u. 3.

Beköszöntő:

1978. augusztus 1-jén megindítjuk - megindítottuk - progresszív művészeti és kritikai gyűjteményünket. A gyűjtemény funkciója és léte specifikus.
     Az AFRIK évente négy alkalommal jelenik meg.
     Az AFRIK megjelenési példányszáma: 1, azaz egy példány.
     Az AFRIK szűkebb és tágabb körben sem kerül terjesztésre, olvasható, megtekinthető: - korlátozások nélkül - megjelenésének helyén.

     Az AFRIK kizárólag eredeti kéziratokat és műveket közöl. (Egységesített kézirat - illetve applikációs - méret: 297x208 mm.) Másodközlésekre nem vállalkozunk.
     Az AFRIK honoráriumot - alapítvány hiányában - nem fizethet.
     Az AFRIK a közlésre nem kerülő kéziratokat és műveket a szerzőknek visszaküldi. A közölt kéziratok és művek alkotóinak a gyűjtemény tartalomjegyzékét megküldi. (Megjegyezzük: ha egyetlen közölhető kézirat vagy mű sem érkezik szerkesztő- ségünkhöz, az AFRIK - címlap és beköszöntő-terjedelemben - akkor is megjelenik.)
     Az elszigeteltség, a belterjesség veszélyének feloldásáért az AFRIK folyamatosan, évi első gyűjteményében kritikai mérleget, összegzést közöl az AFRIK megelőző évfolyamáról.
     Reméljük, hogy az AFRIK a magyar művészet - a publicitásnak nem kiszolgáltatott - egyébként esetleg elkallódó értékeinek gyűjteménye, és dokumentum lesz, amely segítséget adhat a későbbiekben a pontos kép megrajzolásához.

Tata, 1978. május


Wehner Tibor
szerkesztő