Nyugati Hírlevél

164. szám
2012. szeptember 29.


SARASOTA, FLORIDAI HÍREK

      HATODIK MAGYAR FESZTIVÁL
      Október 5-7.
      Magyarország nagykövete, dr. Szapáry György lesz a fesztivál díszvendége.
      A lelkes ifjú gárda Klatyik Erika és Székely Zsolt vezetésével dolgozik a sikerért, tavaly több mint ezer látogatója volt a kétnapos fesztiválnak. Az érdeklődők a magyar népművészet, tánc, zene, ételek és italok széles skáláját ismerhetik meg.
      A fesztiválre érkezik a Magyar Turizmus Zrt és a Talfi Music Production támogatásával László Attila a Csillagszületik nyertese.
      Fellépnek a magyarországi Bürkös népi együttes, a To Rule és a Diplomats rockzenekarok, Talfi billentyűs,JaNo music , Somogyi János , Horváth duo, a Varga Ottilia vezette helyi Napraforgó gyermektáncegyüttes és a Safty Harbor-i néptáncegyüttes Blanár Éva vezetésével.
      Sarasota Fairgrounds területén , 3000 Ringling Boulevard, Sarasota .
      Rendező a Globális Barátság Alapítvány (Global Friendship Foundation, www.gffusa.org)
      
      
      KOSSUTH KLUB
      
      2012. október 18-án délután fél ötkor a Selby Könyvtár nagytermében 1331 First Street) a Kossuth Klub 1956-os megemlékezésén Illés Zoltán Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára lesz a főszónok, közreműködik Dobi Kiss Veronika opera-énekesnő (mezzoszoprán).
      
      
      AZ AMERIKAI MAGYAR ORVOSSZÖVETSÉG KONFERENCIÁJA
      
      Az Amerikai Magyar Orvosszövetség évi rendes, CME pontokat is biztosító 44. tudományos konferenciáját 2012. október 28 és november 2. között rendezik a Helmsley Sandcastle Hotelban, Lido Szigeten.
      Az évi konferenciáról hírek a www.hmaa.org honlapon.
      Koncertek, filmvetítés, sport és gyermekprogramok várják a résztvevőket.

© Nyugati Hírlevél - 2012