stílus 1 (fehér)
stílus 2 (fekete)

+ betűméret | - betűméret   



 
Nagy Gabriella
Mizurka szerelmei 
(megéreztem, hogy jó)
 

Mindig csak a puncira figyelj.
Mizurka jó csaj, csak kissé defektes. Odadobja magát, mint egy kéjnő, aztán meg tördeli a kezét, hogy nem jön az udvarlás. Nem akar megfelelni, élvezni akar. Az élet rövid, azonnal legyen meg a sava-borsa. Meg akar felelni, nincs más eszköze, adja, amije van. Azt mutatja: egészen, de csal.
Nem értem, most miért baj, ha megmondom. Tiszta képlet, kellesz, még nem tudom, milyen hosszú távra és komolyan vagy lelkileg is, esetleg beléd szerethetek, bár annak kicsi az esélye, de próbálkozni szabad. Én csak akkor szeretek beléd, ha előbb te. Nem játszom vakra. Oké, bármit mondhatok, a te bajod, ha elhiszed, miért vagy olyan naiv, ha meg kiérzed a szavaim mögül a hamisságot, úgysem szeretsz belém, és akkor el van boronálva, beteljesedett a sors. Hogy nehogy. Neked meg szabad döntésed van, nem a középkorban élünk, senki nem kényszerít házasságba, nem csalok ki belőled gyereket. Bár ez még nem biztos, mert hazudok. Az én testem az én testem.
Szerelem1-nek azért elmesélte a Mizurka. Szaladj, komám, nem vagyok tiszta nő. A pasi csak nevetett, és azt mondta, valld be, hogy élvezted. És jött egy szerinte hasonló történettel, hogy amikor az előző csaja gyanútlanul felment három arab lakására bridzselni, azok meg elkapták, és végigpörgették, mint a rulettet a Cote d’Azurön, sőt még análisan is, akkor neki speciel jó volt. Be kell vallani, az ember egy állat, ha kell, ha nem, élvez, és nem csak akkor, amikor meg akarja úszni.
Ne nyúlj a puncihoz. Ezt megmondta a mama. De te se, érted? Az anyja a kezére csapott, hogy nem mindegy neked, hogy mi az. Csak aztán egyszer kilátszott a papa takarója alól a kígyó, amire nyilván nem volt szabad ránézni, de volt egy módszer, a tükrözés, ami egész klasszul működött, míg a mama fel nem ébredt, és le nem kevert egy oltári nagyot. Innen lehetett tudni, hogy az egy fontos dolog, meg onnan, hogy mikor Mizurka megkérdezte egyenesben az anyját, jó dolog-e a szex, az azt válaszolta, ki lehet bírni, de közben szétvetette a lábát, fejét kissé hátrahajtotta, és nyitott szájjal sóhajtott egy nagyot.
Szerelmesnek nem szabad lenni, mert az illetlenség, viszont kell egy rendes pasas, aki fél évig udvarol. Ha megszeretted, nem fáj, és az a tisztességes. De férjhez is kell menni hozzá, mert egyébként kurva vagy. Ergo minden férfi egyforma, vagy azonnal a nagy ővel kell találkozni, mert különben béna vagy és élhetetlen. Egy csődtömeg. Úgysem szeret beléd senki. A szex valójában egy lényegtelen hülyeség, ha meg kizárólag gyerekfogantatási célzattal teszed, tökmindegy, ki tornázik rajtad, csak csinálj úgy, mintha jó lenne, mert különben a pasi frusztrált lesz, hogy alulteljesít. Nyögni kell, sóhajtozni, lihegni sokat, majd egy sikoly vagy egy hangsúlyosabb felnyögés, esetleg elakadt lélegzet, aztán csönd, hogy lássa, túl vagy. Hagyni kell, annyi. Ezeknek tökmindegy, észre sem veszik, ha hazudsz. Ha meg véletlen elindul benned a vágy, akkor te egy telhetetlen jószág vagy, minimum egy szajha, nem különb, mint a mezei pocok. 
Megmondta a Mizurka Szerelem1-nek, hogy kurvanagyot téved, ha azt hiszi, hasonlít a két eset. Én sosem mennék fel három pasival lakásra, mert előre lehet tudni, hogy annak nem lesz jó vége. Akkor sem, ha bridzselnek. Négy ivarérett ember? Persze megvolt ez már fantáziában. Kezedre csapok! Ha annyira rátör az emberre, hogy még a metróülésen is jó, sőt be kell szaladni a legközelebbi kricsmibe ásványvizet inni, akkor nem elégszik meg eggyel, és semmi snassz kis megoldással, akkor aztán igazán színes tud lenni a világ. Jönnek, jönnek, dugdosódnak. Hány pasit tudsz egyszerre elképzelni? Csak egymáshoz ne nyúljanak, az a lényeg. Nyalogatnak, szagolgatnak meg puszilnak, fültövön, járatokban, nyakhajlatban, tarkón, háton a gerinc mentén, nem beszélve a tenyér, az ujjbegyek, a lábujjak és a talp érzékenységeiről, és egyre közelebb, a mellbimbó, a holdja és a karéja, a has, köldök, és lefelé a szeméremhajlat, a combbelső, aztán a nyílások… Ezek mondjuk nem, ezek egyből bele, uzsgyi, cécó nélkül. Az se rossz, csak fel kell jelenteni őket a rendőrségen. 
Volt neked neveltetésed, egy rendes keresztény iskola? Mizurkát az élet tanította, meg persze a sok süket duma. Fogod be a pofád? Ez parancsolat. Ha magadhoz nyúlsz, meghalsz. Erkölcsi kötelesség. A libidó gyűlöletes, egy keresztény erőt merít belőle, de szájára nem veszi. Szublimálni kell: takaríts, olvass, mert elvisz a gonosz. És a többi fontos tanítás, hogy dolgozni felemelő, istent imádni üdvös. Romantikus regény, erotikus és pornó tilos, és verset se, csak a halálról. A templomok nyitva állnak a bűnösök előtt. Bűnös pedig az, aki bemocskolódik. Szaros lettél, gyónjál. De a szartól nem óv meg az isten, mert csak azt sújtja, akit nagyon szeret. Abbahagynád? Ne szeress. 
Ujjal benyúlni, két ujjal, hüvelykujjal. A répa is jó, jól megpucolva, és a banán, esetleg a kígyóuborka. Műpéniszt nem veszünk, mert ahhoz be kell menni a boltba, és azt mondani, egy khm…, mire az eladó szenvtelenül visszakérdez, hogy milyen fajtát tetszik a kis hölgynek, és akkor elsüllyed az ember, hogy hova jutott, azt se tudja, hogy többféle van, akár az élő pasasoknak. 
Mizurkának előbb volt orgazmusa, mint pasija. Mert van az embernek vágya, meg érzelmei meg persze intellektuális elhatározása. Ezek pedig nem találkoznak. Vagy csak ritkán. Akkor meg elcsodálkozik az ember, hogy miért pont egy nős pasi. Minden azért nem jöhet össze, nagy szerelem ide-oda, kötelező a tudathasadás. Ha szép a pasi, unalmas, ha okos, neked kell fizetned a taxiját, ha lelki összhang van, nincs dugás, ha meg minden oké, akkor nős. Tudod, hogy nincs jövő, ne számíts semmi jóra. Sőt eleve erre van kitalálva, nem vagyok én jó semmire, csak hogy ne legyen hiányérzet. Nem is élek, menj haza. 
Szerelem2 sosem akart hallani a történtekről, megvan kezed-lábad, most mit akarsz? És egy szerelmes órában pont ott lökte földre Mizurkát, ahol a gyilkos azelőtt. Ne áruld el senkinek, rohadt kurva. Te tényleg azt képzeled, ártatlan vagy? Illegeted magad, riszálsz, ágyékból nyomod a nevetést, és csodálkozol? A pasi persze jó fej volt, nem verte Mizurka fejét a kőbe, és tényleg csak véletlenül csúszott ki a száján szeretkezés közben a felesége neve. Az is csak a biztonságérzet végett. Kell mindig valami otthonos egy hirtelen született bizalmi helyzetben.
Már megint kötöd magad érzelmileg, ez volt a heppje a pasinak. A szex neked szerelmi vallomás? Miért, lehet egymáshoz közelebb lenni? Láttál te már egymásba fonott lelkeket? Szerelmesnek kell lenni, ezt mondják a pszichológusok. A mama szerint tilos, épp azért. Mama azt is mondja, undorító. És egyébként is lelépnek, megcsalnak pont, akivel nem gondolod. Egy pillanatra, két hétre vagy mindig? Egy normális szerelmes nem örökre van. Nem szokás. A könyvek hazudnak. Mizurka is hazudik, olvasni lehet az arcáról. Szeretlek, mondja, de nem érzi, sosem akkor érzi, amikor mondja. Sze, az első szótagnál elbicsaklik az érzés, bekúszik az arc elé egy függöny, vigyázni kell, nehogy más is meglássa, hogy elveszett a jelentés. Az a szó az első szótag után élettelen. Sze, ennyit szabad csak.
Mizurka is megtanulta Szerelem1 után, hogy sosincs biztonságban. Miért és honnan kezdve lehetne bízni? Ha azt mondja a pasi, sosem megy el, nem lehet tudni, a soha épp mennyi idő. Holnapra szertefoszlik, és kész, mert akkor épp most van. A sohára hivatkozni sem lehet, hogy te ganéj, álnok csaló azt mondtad, mert a soha innen nézve múlt idő. Marad a közvetlen testi kapcsolat. Ha dugni akar a pasi, akkor kellesz, nő vagy, de ez még nem jelenti, hogy szeret, ám ha nem fekszik le veled, az pontosan azt jelenti, hogy nem. Logikus. Ha nem dug, nem kíván. Nem indul be a fajfenntartási ösztön, amely az egymáshoz illő kémiák találkozásakor szükségszerű az új egyed létrehozása érdekében. Nem váltod ki belőle azt a hormonműködést. Azt. Nekem ne sóderolj a nagy szerelemről, jó?
Minden pasinak volt Mizurka előtt egy nagy szerelme, amibe bele lehet halni, ami lángol, mint az ugar, az erdő, az olajmező, kicsinál, feléleszt, szétcincál. Elmeséled, milyen az? Szenvedni, mint a kutya, boldogan? Nem dugunk kedvtelésből, slussz. Lesz új egyed vagy sem? Már képletesen, az éteri gyermek, na. Tedd meg velem, hogy nem csak azért.
A punci szent. Oltár, kapu, odú, kályha. Leköpöm, érted? Azt akarom, hogy fájjon. Körömmel izgatni, majd elutazni két hétre a családdal. Nem szerethetsz bele másba, mi összetartozunk. Egy az egynek. A tiedé meg az enyimé. Szeretik egymást a szervek. A hülyék. Mit szólna ehhez a jóisten? Szereti a puncit?
Szerelem2 kiköpött olyan volt, mint a gyilkos a kapunál. Hasonlítottak valahogy. Állt mereven az ajtó mellett, akár egy szelíd szomszéd, udvariasan előreengedte Mizurkát, és megállt a lift előtt. A kattanásra torzult el az arca, merev, állati nézés, és bevágott egy nagyot arcba. Megdőlt a világ. A kőről egész más a perspektíva, nem tudni, ki kicsoda, és hogy él-e még az ember, vagy ilyen a halál. Kockás. Ne sikoltozz, az anyád szentségit, kussolj, kurva.
Mizurka szereti a szexet, mi tagadás. Amellett, hogy üres zsáknak képzeli magát. Túl kell lenni rajta, igyekezz. Persze, hogy jó volt. Úgy nézek ki, mint akinek nem? Tombol bennem az állati egó, úgysem hagynám, hogy abbahagyd. Meg hasznos is, lemegy a feszkó, szépül a bőr, csökken a szőrnövekedés, kifeszül a mell, dolgoznak az izmok, kisebb a sansz a daganatos betegségekre. És legalább olyan, mintha volna szerelem is. Vagy lehetne, ha egy varázsütésre megváltozna valami. De nincsen. Szerelem2 mindig csak azt hajtogatta, szeretlek, csak nem úgy. Ha nem lenne szex, szerelmesek is lehetnénk. De ha fejed tetejére állsz, akkor sem. Te egy olyan nő vagy, aki ezt választja, mert jó neki. Úgy vagy rendes nő, hogy másképp élsz. Nem rabolja senki az időd. Nem is tudod, mekkora kiváltság. A szerelembe belepusztulnánk, mert ahogy megy előre az idő, úgy hasadsz tovább, és annyival jobban fáj minden, minél többször fájt már ugyanaz.
Az örömmel miért nem vagyunk ugyanígy? A boldogság hova nő? Csökött kis szar lesz, mire kitelik.
Semmi sem történt, érted? Nem baj, nincs baj, okos vagy, megoldod. 
A kiáltás néha befelé szól, senki más nem hallja. Kifelé hörgés, befelé szakadás. Segíts, úristen, ne taníts! Legyen már vége, ez nem lehet igaz, gondolja Mizurka. De ki az a Mizurka? A kis hazudós. Hiszen nincs is itt. A rohadt kurva az. Tűnj el, huss! A testet ott hagyjuk, és van egy madár, amelyik megmenekül. Ám a gyilkos általában nem végez alapos munkát. A gyilkos az olyan, hogy benned hagyja a kést, hogy később mások megforgassák.
Szerelem3 volt az első, aki azt mondta, atyaisten, és ökölbe szorította a kezét. Hímestojás, drága hímestojás. Ne nyúlj a puncihoz! Már hogy én, kérdezte, és csókolgatni kezdte Mizurka homlokát. Szerelem3-at hívhatnánk Szerelemnek is, rajta van a homlokán a jel. Ugye, nem hal meg hamar? Szerelem3 egy kanál vízben megfojtaná a gyilkost, de szeretkezés után ő is azt morogja az orra alatt, hogy semmi, nem történt semmi sem. Nem szereti a testét, kifejezetten hűvös viszonyban van vele. Egy nőnek könnyű, mert a természeté. Egy kis állat. Nedves orrát odadugja a gazdihoz. Milyen jó, hogy az isten férfit és nőt teremtett, hogy vonzódjanak egymáshoz, akár a mágnes, súgta Mizurka fülébe, és kinyílt a szeme, mint a kút. Szeretlek, a mama is szeret, mondta Mizurka, de a te bajod, ha elhiszed. A büdös kurvát meg kell ölni, kész. Dögöljön meg! Dögöljek meg! Még vérezni sem fog, ha kirántod a kést. Nem mondok igazat, csak érzem. 
Megéreztem, hogy jó. Ezt mondta Mizurka, és miközben a fájdalomtól széthasadt a feje búbjától egészen le végig, lassan, irtózatosan lassan, akár valami kínpadon, mikor szakadásig nyúlnak az inak, sze, belekezdett mondani, de megállt, sze, nem folytatta, aztán: boldogság, eszébe jutott ez a szó.


Kérjük küldje el véleményét címünkre: lettre@c3.hu



stílus 1 (fehér)
stílus 2 (fekete)

+ betűméret | - betűméret