Kedves Barátunk!
2021. február 22.

Az idén megújulás előtt álló, huszonegyezer kötetet meghaladó Magyar Elektronikus Könyvárra naponta hatvanezernél is több olvasó kíváncsi. Az egyre több látogatót vonzó adatbázisról hírlevelünkben is olvashat.

Harminc százalékkal több olvasó a MEK-ben
Online tartalomszolgáltatás Folyamatos

2020-ban az előző évihez képest összesen harminc százalékkal emelkedett az OSZK által üzemeltetett Magyar Elektronikus Könyvtár olvasottsága, de a koronavírus-járvány első, tavaszi hulláma idején a hetven-nyolcvan százalékot is elérte a növekmény. Könyvtárunk az év folyamán több mint 15 millió látogatást regisztrált az oldalon. Az idén megújulás előtt álló, huszonegyezer kötetet meghaladó digitális adatbázisra most már naponta hatvanezernél is több olvasó kíváncsi.

További részletek

A könyvtári vírus nem szereti a meleget
Felmérés Folyamatos

2020 tavaszától június közepéig az OSZK munkatársai a Könyvtári Intézet koordinálásával rendszeresen hírt adtak nemzetközi szinten a könyvtárak újranyitásáról. A járvány ismételt felfutásával újra körképet adunk a nemzetközi helyzetről.

További részletek

Ambrus Zoltán író és családja hagyatéka
Online tartalom (blogbejegyzés) Folyamatos

A Gödöllőn élő helytörténész, Szlávik Jánosné különleges kapcsolatban van Ambrus Zoltán írói hagyatékával és a szerző családjával. Néhány éve jelentős mennyiségű fényképet és iratot adott át az Országos Széchényi Könyvtárnak Ambrus Zoltán és rokonsága témájában. Az író születésének 160. évfordulóján vele beszélgettünk

További részletek

Klösz György, a 19–20. század utazó fotósa – A fényképészet úttörői
Online tartalom (blogbejegyzés) Folyamatos

Klösz György negyven éven át örökítette meg alakuló fővárosunk arcát a kiegyezéstől az első világháborúig. Nélkülözhetetlen kordokumentumokat készített a város tereiről, utcáiról maradandóvá téve ezzel nevét a fényképészet kultúrtörténetében. Nem egy neves építőművészünk azóta elpusztult alkotását már csak az ő szemével láthatjuk.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd