Kedves Barátunk!
2019. február 18.
Indonézia kutatása kerül előtérbe az „Orientalisták az OSZK-ban” című előadás-sorozatunk következő estjén, amelyen Szombathy Zoltán, az ELTE BTK Sémi Filológia és Arab tanszékének vezetője lesz a vendégünk. A hét további programjairól hírlevelünkben olvashat bővebben.
Világvallás és helyi hagyomány: Iszlám szinkretizmus egy indonéziai muszlim közösségben
Előadás 2019. február 20. 17 óra

Szombathy Zoltán előadásával folytatódik az Orientalisták az OSZK-ban című sorozatunk negyedik évadja. A délkelet-ázsiai és fekete afrikai iszlám szakértője Celebesz szigetének keleti tengerpartján és a környező szigeteken élő két muszlim népcsoport, a saluan és a banggai példáján keresztül mutatja be, hogy a helyi animista vallásokat hogyan alakította át az iszlám.

További részletek

Online – Az internetes kommunikáció és média története, elmélete és jelenségei
Könyvbemutató 2019. február 20. 17 óra

Szűts Zoltán könyve az internetes kommunikáció és média történetének, elméletének és jelenségeinek elbeszélésére vállalkozik. A kötet közérthető technikai leírások mellett mutatja be az internetes kommunikáció és média kultúrára, társadalomra és gazdaságra kifejtett hatását.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

Tudta, hogy Hans Christian Andersen meséi először Szendrey Júlia fordításában jelentek meg Magyarországon? A nemzeti könyvtár kiállításának célja egyrészt, hogy bemutassa: miként definiálták saját korában és később szépírók és irodalomtörténészek az írónőt, költőnőt, leányt, asszonyt és anyát; másfelől hogy új kérdéseket, megközelítéseket vessen fel.

További részletek

Kamarakiállítás Kacsoh Pongrác hagyatékából
Kiállítás 2018. november 28-tól 2019. március 13-ig

A Kacsoh Pongrác (1873–1923) születésének 145. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás a zeneszerző életművének keresztmetszetét nyújtja. A nagyközönség első ízben tekintheti meg a zenei gyűjteményben őrzött gazdag szerzői hagyaték számos, eddig ismeretlen dokumentumát, közte Kacsoh néhány matematikai és zenei tárgyú írását.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd