I. évfolyam. 4. szám 2000. december 10., ISSN 1404-7780

•[vissza]

Viccgyűjtők Köre


•[Viccgyűjtők Köre]  •[Hirdetések

Magyarzó Pistike "nincsországi" kevertje

Ámazonban mostanában a zőseimnek csak az egyik zeme nevet a dicsőséges Zenszbevonulás miatt, deviszont a másik zeme inkább sírni szokott, pláne áramszünetben. Mert a vaksötétben semmit se látnak a fenenagy diplomáciai sikerekből a megújult bögötévében.

- Ez a rendszerváltás is pont olyan, mint a mi házasságunk! - sóhajta amama.
- Hogy jön a mi házasságunk a demokratikus ffordulathoz Tematild? -döbbene atata.
- Úgy, Tegyula, hogy egyik se hozott nekem felhőtlen boldogságot. Mert hiába tapsolnak külföldön a Kostunicajónak, amikor mi itthon gyertya mellett ücsörgünk!
-Várjál, Tematild, nem lehet mindent egyszerre, ahogy te szeretnéd. Hanem előbb a külföldi dicsőség, aztán a hazai kilowatt. Előbb a kormányalakítás hideg fejjel, aztán a meleg radiátor.
- De miért nem lehet fordítva, Tegyula? Előbbb a villany meg a fűtés, aztán majd egyszer bevonulnak abba a híres nevjorki Zenszpalotába. Jaés a nevjorki bankba beront egy csomó álarcos bandita, a jelenlevőket megkötözik, a főnök pedig kiadja az utasítást a bandatagoknak:- Nőket megerőszakolni, férfiakat kifosztani! - De főnök, nem lehet mindent egyszerre - méltatlankodik az egyik gengszter.

- Most csak raboljunk! Mire az egyik éltes hhölgy a túszok közül: - Te csak szépen csináld, amit a főnök mond! Deám a Zlóbó volt gengszterfőnököt is a guta kerülgeti aző bunkerjében, amiért a Magvas Vójó nem akar erőszakoskodni, hanem szépen benyújtotta a felvételi kérelmet a Zensznek. Mert elismeri, hogy ez a Jugó nem ugyanaz a Jugó, mint ama régi volt. Hanem teljesen új, mert egy kissé összement.- Érdekes, hogy mi, kisebbségek ezt rögtön észrevettük - jegyzé a Zacsek.- Csak nem akartak ránk hallgatni.- Azért elég sok felesleges munkát adott a Zlóbó a Zenszes háziasszonyoknak is! - kotnyeleskede amama. - Miféle munkát adott neki, Tematild?- Hát azt, hogy folyton mosni-vasalni kellett egy ország zászlóját, ami nem is létezett. Mire végre nyolc év után levehették a csillagosat, és kitehették a csillag nélkülit. - Na, legalább végre a Vládónak, a Jovánovics volt nagykövetnek is akadt valami dolga! - szóla a Zacsek. - Mert eddig úgy se csinált semmit. Most hazahozta a régi zászlót emlékbe a főnökének. Aki majd kirakja a bunkerban, a többi emlék mellé, úgymint a szétlőtt Vukovár meg az agyonbombázott Szarajevó képe mellé. A doktor Mirjana néha ki is vasalhatja azt a zászlót. - Igaz is, más dolga úgy sincsen, most, hogy a fiacskája Moszkvában nyaral, a naplójára a kutya se kiváncsi, a Júl meg csődbe jutott - okoskoda amama.

- Csak azt nem tudom, hogy eme új külügyminiszter, a Gorán elvitte-e a kisszéket magával?- Miféle kisszéket, Tematild? - döbbene atata.
- Hát azt, amin majd a cérna testvérek ülnekk, ha ellátogatnak Nevjorkba. Mert azt olvastam, hogy a Miló külön széket akar a Zenszben!
- Matild! A Miló csak átvitt értelemben emleegette a második széket!
- Naná, hogy átvitt értelemben, mert át is kellett vinni azt a széket a vámon. Nem könnyű, amíg még a Bracika emberei vannak a határon! Jaés a Zacsek a múltkor összetévesztette a vámosokat a magyar határon, akik megkérdezték tol- Szeszesital, cigaretta? - Köszönöm, uraim! Az utóbbi időben nem iszom, nem dohányzok! De egy forró tea azért jólesne.Ámazonban a Zacsek azt se érti, hogy a bukott zoccik miért ragaszkodnak annyira az állambiztonságos Rádemárkovicshoz?
- Ha már menesztették a Mirkó kormányost meg a többi minisztert, miért ne mehetne eme fospicli is?

- Azért nem, zomzéd, mert ugyanazt üzente a volt gazdáinak, mint a népszerű magyar kabaréhős: Ha én egyszer kinyitom a számat... Ha én egyszer elkezdek beszélni! Mert, amit ez el tudna mesélni a gyilkosságokról meg a letartóztatásokról, nincs az a Goránmátics, aki megcáfolná! Ezért marad, amíg be nem fejezi a szecskázást.
- Miért, tán állatokat is tartanak a biztonsságban? -csodálkoza amama.
- Nem az abrakot szecskázzák, Tematild, hanem a titkos dokumentumokat. Amikből kiderülne, hogyan hallgatták le az ellenzéket, verték meg az otporosokat, tették el láb alól az osztályellenséget, és miket csináltak Koszovóban. Jaés a trepcsai születésű zocci kádert, aki bánatában felcsapott szerzetesnek, az afrikai vadon mélyén elfogják az emberevők, és megkötözve a főnök elé viszik. A törzsfőnök elkéri az áldozat útlevelét, és hosszan tanulmányozza, majd utasítja embereit, hogy engedjék szabadon
- De főnök, miért mondjunk le eme zaftos lakkomáról? - Egészségügyi okokból. Az ürge trepcsai, és túl sok benne az ólom. Jaés a Jovanovics volt Zenszes nagykövetről azt mesélik, hogy mielőtt haza küldték volna, bánatában kiugrott a nyolcvanemeletes nevjorki felhőkarcoló ablakából, és semmi baja sem lett! Hogyhogy? Úgy, hogy a földszinten lakott.felelős szerkesztő: Tar Károly, webmaster: Kormos László.,
HUNSOR - Magyar Liget - All Rights Reserved - 2001., A.D.